Advertisement

Kääntääkö Liverpool kurssinsa Sloveniassa?

Liverpool matkustaa lohko E:n kolmannella pelikierroksella slovenialaisen Mariborin vieraaksi. Kotijoukkue on lohkon lilliputti, mutta pystyy hyvänä päivänä kotiottelussaan yllättämään Liverpoolin.

Joukkueet lähtevät otteluun hyvin erilaisista tilanteista. Kotijoukkue Maribor on aloittanut kotimaan liigassa hyvin ja on pelannut tappioitta ensimmäiset 12 sarjakierrosta, kahdeksan voittoa ja neljä tasapeliä. Liverpool puolestaan ei osaa voittaa pelejä tällä hetkellä, vaikka  joukkue hallitseekin suvereenisti kenttätapahtumia lähes jokaisessa ottelussa. Liverpool onkin voittanut kaikki kilpailut mukaanlukien vain kerran elokuun jälkeen (vierasvoitto Leicesteristä 2-3).

Kaikesta huolimatta liverpoolilaisseura lähtee otteluun jättisuosikkina, ja kaikki muut tulokset kuin vierasvoitto olisi joukkueelle pettymys. Kahden pelikierroksen jälkeen Maribor on lohkon viimeisenä yhdellä pisteellä. Liverpool on aloittanut oman urakkansa kahdella tasapelillä.


Jurgen Klopp juoksuttanee kentälle lähestulkoon saman kokoonpanon, jolla se pelasi myös viikonloppuna Manchester Unitedia vastaan. Alex Oxlade-Chamberlain saatetaan nostaa avauskokoonpanoon nostamaan omaa itseluottamustaan vaikean alkukauden jälkeen. Liverpoolilta ovat sivussa pitkäaikaispotilas Adam Lallana sekä maaottelutauolla loukkaantunut joukkueen ykköstähti Sadio Mane. Mariborilla ei merkittäviä poissaoloja ole ja joukkue pääseekin lähtemään otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Kotijoukkueella on hiuksenhieno yllätys mahdollisuus lähtökohdat huomioon ottaen.

Lohko E:n toisessa kamppailussa kohtaavat Venäjän hallitseva mestari Spartak Moskova sekä espanjalainen Sevilla. Molemmat ottelut alkavat tiistai-iltana kello 21.45 Suomen aikaa.