Advertisement

Kääntyykö Huddersfieldin kurssi, kun Arsenal vierailee John Smith’s Stadiumilla

Huddersfield saa vieraakseen Valioliigassa kuudentena majailevan Arsenalin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Emiratesilla oli tiukka ja Arsenal sai vain vaivoin käännettyä ottelun edukseen Lucas Torreiran hienolla saksipotkun tapaisella maalillaan. Maali syntyi ottelun 83. minuutilla. Tuossa ottelussa Arsenal kärsi erityisen paljon maalipaikkojen vähäisyydestä. Huddersfield pystyi pitämään kotijoukkueen melko hyvin aisoissa, mutta pisteet jäivät tuolloin haaveeksi.

Huddersfield on yksi niistä joukkueista, jotka ovat jo kuluvan kauden aikana vaihtaneet valmentajaa. Kurssi ei ole uuden managerin alaisuudessa toistaiseksi muuttunut mihinkään. Joukkue onkin tällä hetkellä hyvin vahvasti matkalla Mestaruussarjaan, sillä voittoja on koko kauden aikana vain kaksi. Seurassa kuitenkin uskotaan vielä joukkueen mahdollisuuksiin nousta kurjuudesta turvaan.

”Kaikki on mahdollista niin kauan, kun on matemaattisesti mahdollista pysyä ylhäällä. Tapa, jolla teemme työtä antaa minulle uskoa siitä, että voimme onnistua siinä”, Jan Siewert kertoi lehdistötilaisuudessaan.

”Kaikkein tärkein asia minulle on, että pelaajiamme löytyy rangaistusalueilta.”

”Mitä aggressiivisemmin puolustat, sitä aggressiivisemmin hyökkäät. Meillä on ollut ongelmia maalinteon kanssa ja se on asia, jonka haluan muuttaa.”

Arsenal oli vielä viime kierrosta ennen hienosti sarjassa neljäntenä. 3-1 tappio Manchester Cityn vieraana tiputti joukkueen kuitenkin taulukossa kuudennelle sijalle. Erot neljän joukkoon ovat edelleen pienet ja kaikki on mahdollista Mestarien liigapaikan osalta. Ajoittain joukkueen peli on kuitenkin näyttänyt haastavalta ja tähän Tykkimiesten on saatava muutos pian.

”Aloitimme vieraspelit hyvin. Muutimme lähestymistämme vierasotteluihin, jotta saisimme enemmän pisteitä. Meidän on pystyttävä palauttamaan tämä itseluottamus ja tapa, jolla pelaamme. Seuraava mahdollisuus on lauantaina Huddersfieldiä vastaan”, Arsenalin päävalmentaja Unai Emery kertoi lehdistötilaisuudessaan Arsenalin pelaamisesta vieraissa.

”Me tiedämme, että puolustuksellisesti meidän on oltava parempia. Me olemme yrittäneet pelata kolmella keskuspuolustajalla ja kahdella keskuspuolustajalla. Me olemme myös pystyneet voittamaan molemmilla tavoilla.”

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom