Advertisement

Kahden Liverpool-hankinnan vaikutus on ollut häikäisevä matkalla historialliseen mestaruuteen – päästetyt maalit puolittuivat

Liverpoolin 30 vuoden odotus palkittiin myöhään torstai-iltana, kun Chelsean voitto Manchester Citystä ratkaisi mestaruuskamppailun Liverpoolin hyväksi. 2-1 Chelsean hyväksi päättynyt ottelu sinetöi sen, ettei sarjassa toisena oleva Man City voi enää matemaattisesti nousta Liverpoolin edelle, vaikkakin Valioliigan jatkuessa Liverpoolin mestaruus oli jo käytännössä varma. Jürgen Kloppin tekemä työ palkittiin vihdoin ja Liverpoolin joukkue juhlikin torstai-iltana myöhään yöhön, josta osoituksena managerin sulavat tanssiliikkeet yö pikkutunteina.

https://www.instagram.com/p/CB5Nw0mHDgV/

Kloppin pitkään tavoittelema Valioliigamestaruus oli hieno saavutus, jota kohden saksalaismanageri on tehnyt pitkään töitä. Kuitenkin kaksi Liverpoolin tekemää pelaajahankintaa nousevat arvoon arvaamattomaan mestaruuden taustalla. Kloppin projektin ensimmäiset vuodet näyttivät, että hyökkäyspeli toimii erinomaisesti, mutta mestaruudet voitetaan kliseisen sanonnan mukaan puolustamalla. Ja näin kävikin.

Vuonna 2018 Liverpool teki Kloppin johdolla kaksi elintärkeää hankintaa puolustusosastolle, jotka hioivat joukkueen mestaritasolle. Nämä hankinnat olivat toppari Virgil Van Dijk ja maalivahti Alisson Becker.


BT Sport vertaili Liverpoolin tilastoja 60 pelin verran ennen kaksikon tuloa seuraan sekä sen jälkeen, kun molemmat ovat olleet avauskokoonpanossa. Tilastot kertovat karua kieltään. Esimerkiksi päästettyjen maalien määrä on lähes puolittunut kaksikon ollessa kentällä. Myös tappiot 60 pelin aikana tippuivat kahdeksasta kahteen. Otteluiden voittoprosentti nousi myöskin 57 prosentin hujakoilta 82 prosenttiin. Alla kokoava kuva tilastovertailusta.

https://www.instagram.com/p/CB5wcICoPSF/