Kaikki suomalaisjoukkueet tippuivat Eurooppa-liigan karsinnoista – Joronen torjui Kööpenhaminalle voiton KuPS:sta

Suomalaisjoukkueiden taival Eurooppa-liigan karsinnoissa päättyi surkeasti. Kaikki kolme joukkuetta hävisivät oman otteluparinsa ja putosivat näin jatkosta välittömästi mukaan päästyään. Suomalaisista joukkueista vain HJK on edelleen mukana eurokentillä. He voittivat oman otteluparinsa Vikinguria vastaan ja kohtaa seuraavalla Mestarien liigan karsintakierroksella BATE Borisovin.

Ilves matkasi omassa otteluparissaan Slavia Sofian vieraaksi Bulgariaan. Kotijoukkue oli ottelussa 2-1 parempi ja vei otteluparin nimiinsä 3-1 yhteistuloksella.

FC Lahden lähtökohdat omassa ottelussaan olivat hankalat. Se oli hävinnyt avausosassa kotonaan Hafnarfjordurille 0-3. Vieraissa Lahti pelasi 0-0 tasan ja islantilaiset etenivät jatkoon avausottelun voiton turvin.

KuPS oli suomalaisista kaikkein lähimpänä jatkopaikka, vaikka heidän vastustajansa oli ennakkoon selvästi hankalin. FC Kööpenhamina oli hakenut 0-1 vierasvoiton Kuopiosta, mutta KuPS kaatui saappaat jalassa taistellen. Se meni Kööpenhaminan kotiottelussa 0-1 johtoon Rasmus Karjalaisen maalilla 75. minuutin kohdalla. Kotijoukkue tasoitti ottelun kuitenkin viisi minuuttia myöhemmin ja vei otteluparin nimiinsä yhteismaalein 2-1.

Kööpenhaminan maalilla torjui Huuhkajien maalivahtiosastoon lukeutuva Jesse Joronen. Joronen siirtyi joukkueen maalille kesän siirtoikkunan aikana. Viime kauden Joronen torjui lainalla AC Horsensissa ja hyvät otteet yllätysjoukkueessa toivat lopulta paikan tanskalaiseen suurseuraan.