Advertisement

Kane, Guardiola ja Defoe joulukuun parhaat

Tottenhamin hyökkääjä Harry Kane on valittu joulukuun kuukauden pelaajaksi Valioliigassa. Kuukauden manageri puolestaan on Manchester Cityn Pep Guardiola. Bournemouthia edustavan Jermain Defoen maali Crystal Palacea vastaan oli joulukuun hienoin maali.

Kane voitti kuukauden pelaajan palkinnon jo toistamiseen tällä kaudella. Hänet valittiin myös syyskuun parhaaksi. Yhteensä palkinto oli jo kuudes Kanen uralla. Ainoastaan Liverpool-legenda Steven Gerrardilla on yhtä monta.

Joulukuun aikana Kane pelasi kuusi ottelua ja teki niissä kahdeksan maalia. Maalit syntyivät kuitenkin vain kolmessa erillisessä ottelussa. Kohokohtana oli joulun molemmin puolin pelatut peräkkäiset ottelut Burnleyä ja Southamptonia vastaan, joissa Kane teki hattutempun kummassakin. Southampton-ottelun maaliensa myötä hän myös rikkoi Alan Shearerin vanhan ennätyksen yhden kalenterivuoden aikana tehdyistä maaleista Valioliigassa.

Guardiolan ja Manchester Cityn Valioliigan dominointi jatkui myös joulukuussa. Vaikka joukkueen ennätyksellinen voittoputki Valioliigassa katkesikin vuoden viimeisenä päivänä maalittomaan tasapeliin Crystal Palacea vastaan, riittivät kuusi voittoa ja yksi tasapeli kuukauden managerin valintaan. Guardiolalle tämä oli ennätyksellisesti jo neljäs perättäinen kuukauden managerin valinta. Kukaan toinen manageri ei ole Valioliigan historiassa pystynyt samaan saavutukseen. Tällä kaudella ainoastaan elokuussa juhlinut Huddersfieldin David Wagner on Guardiolan lisäksi valittu kuukauden manageriksi.

Jermain Defoen toinen maali kahdesta Crystal Palacea vastaan 9. joulukuuta tehdystä valittiin kuukauden hienoimmaksi. Defoe sai pitkän pystysyötön Lewis Cookilta ja laukoi pomppivan pallon ensimmäisellä kosketuksellaan pienestä kulmasta yli maalivahti Julian Speronin. Tilanne syntyi eri lailla, mutta viimeistelyssä oli jotain hyvin samaa kuin Marco van Bastenin klassikkomaalissa Neuvostoliittoa vastaan EM-kisoissa 1988. Defoen maali on ensimmäinen alla olevassa videossa esitetyistä maaleista: