Advertisement

Kanen toive uudelle vuodelle: Spursin pokaalittoman putken katkaisu

Reilun kuukauden päästä tulee kuluneeksi 11 vuotta siitä, kun Tottenham Hotspur on viimeksi nostellut pokaalia jonkin mestaruuden merkiksi. Helmikuun 24. päivä vuonna 2008 Tottenham kaatoi Englannin liigacupin finaalissa Chelsean jatkoajan jälkeen maalein 2-1. Tottenhamin maaleista vastasivat Dimitar Berbatov ja Jonathan Woodgate. Kentällä voittajien riveissä nähtiin myös suomalaislegenda Teemu Tainio.

Nuo nimetkin kertovat jotain siitä, kuinka pitkä aika edellisestä pokaalista Tottenhamissa on. Nykyisen joukkueen tähtihyökkääjä Harry Kane haluaa nähdä tuon kuivan putken katkeavan tämän vuoden aikana.

“Olen sanonut aina, että ammattilaisjalkapalloilijan tavoite on voittaa joukkueelle pokaaleja”, Kane totesi Sky Sportsin mukaan. “Ei tule olemaan mitään parempaa tunnetta kuin se, kun voitamme jotain näiden kavereiden kanssa. Me olemme kaikki tehneet niin kovasti töitä viimeisten kolmen tai neljän vuoden ajan muuttaessamme Spursin seuraksi, joka taistelee mestaruuksista joka kausi.”

Tällä kaudella Tottenhamilla voisi ollakin kohtuullisen hyvät mahdollisuudet katkaista pokaaliton putki. Joukkue voitti liigacupin välierien ensimmäisen osaottelun Chelseaa vastaan 1-0. Se on edelleen mukana myös FA Cupissa ja Mestarien liigassa ja toki Valioliigassakin, jossa ero kärkeen on vain kuusi pistettä.

“Olemme hyvässä vaiheessa, olemme välierissä 1-0 -johdossa, olemme FA Cupissa ja Mestarien liigassa emmekä turhan kaukana Valioliigassakaan, vaikka vielä on paljon pelejä jäljellä”, Kane jatkoi. “Toistaiseksi menee hyvin, mutta tässä vaiheessa kautta olemme aiemmin tippuneet kyydistä, joten on tärkeää, että tänä vuonna nostamme tasoa, teemme töitä vielä kovempaa ja yritämme tuoda jonkun pokaalin kotiin.”