Advertisement

Kanerva kommentoi valintoja sekä muutamia poisjääntejä

Huuhkajat kohtaavat kesäkuun alkupuolella Bosnia Herzegovinan Tampereen Ratinassa ja muutama päivä myöhemmin vierasottelussa Liechtensteinin. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva julkaisi ryhmänsä tänään perjantaina ja kommentoi kokoonpanoa Palloliiton järjestämässä lehdistötilaisuudessa. Roman Eremenko on edelleen pois maajoukkueesta ja myös Kasper Hämäläinen jättää pelit väliin. Alle 21-maajoukkueesta ryhmään nostettiin lupaava hyökkääjä Benjamin Källman.

Hämäläisen sopimus Legia Varsovan kanssa päättyy kesäkuun viimeinen päivä. Pelaajalla ei ole vielä uutta sopimusta tehtynä. ”Kappe” pyysi lupaa jättää maaottelut väliin mahdollisten loukkaantumisten varalta, jotka voisivat vaarantaa mahdolliset sopimustarjoukset.

Eremenko puolestaan on kamppaillut vammojen kanssa ja joutuu näillä näkymin kesän aikana leikkaushoitoon. Eremenkon paluuta maajoukkueeseen on odoteltu jo hetken, mutta ainakaan toistaiseksi tämä ei vielä tapahdu.

”Eremenkon vamma on äitynyt sen verran pahaksi. Lähtökohtaisesti tilanne oli sama kuin maaliskuussa, eli Roman ei tule mukaan, ellei hän ole sataprosenttisessa kunnossa”, Kanerva kertoi.

”Hän sanoi, että hän tutkituttaa vammansa, vamma vaatii leikkaushoitoa ja hän on out. Se oli aika lyhyesti käsitelty ja hyvissä ajoin selvillä.”

Kanerva kommentoi myös Pyry Soirin valintaa maajoukkueeseen. Soiri on kuluttanut seurajoukkueessaan penkkiä käytännössä katsoen koko kevään. Maajoukkueessa Soirille on Kanervan mukaan kuitenkin yhä käyttöä.

”Eihän se Soirin pelikunto optimaalinen ole. Kyllä hänen valintaansa jouduttiin miettimään. Hän on harjoitellut hyvin ja on fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta vastuuta ei ole tullut,”

”Kävin tapaamassa Pyryä keväällä ja juttelin hänen valmentajansa kanssa. Valitettavasti siinä peliryhmityksessä Pyrylle ei löydy ominta roolia. Valmentaja näkee hänet enemmän wingbackina, ja hänen mielestään siihen rooliin on tällä hetkellä parempia vaihtoehtoja.”

”Kyllä se vähän huolestuttaa, mutta toisaalta Pyryn jalka liikkui treeneissä aika iloisesti.”

 

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom