Karl Darlow nousi Newcastlen sankariksi – Liverpoolille jälleen pistemenetys

Valioliigan kärkipaikkaa hallussa pitävä Liverpool menetti neljän päivän sisään jo toistamiseen pisteitä, kun joukkue hyytyi keskiviikko-iltana 0-0 -tasapeliin Newcastlen vieraana.

Ottelun sankariksi nousi Newcastlen maalivahti Karl Darlow, joka tylsytti Liverpool-hyökkääjien maalintekoyritykset kerta toisensa jälkeen.

Avausjaksolla Darlow veti ensin pidemmän korren Mohamed Salahin päästessä nokikkain englantilaisvahdin kanssa, ja lisäajalla Darlow venyi vielä upeasti Roberto Firminon puskun eteen.

Toisella puoliajalla Darlow-show jatkui. Englantilaisvahti torjui kaksi Liverpoolin huippupaikkaa, ja viimeisenä lukkona toimi Newcastlen puolustus, joka pelasti pallon kertaalleen maaliviivalta.

Newcastlellakin oli reilu kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä mahdollisuus voittomaalin tekoon, mutta Alisson torjui upeasti Ciaran Clarken puskuyrityksen alakulmasta.

Liverpoolilla on pienoinen suvantovaihe käynnissä, sillä tasapeli oli merseysidelaisille jo toinen peräkkäinen sarjan häntäpään joukkueita vastaan. Liverpool jatkaa toki sarjakärjessä, mutta yhden ottelun vähemmän pelannut Manchester United voi kivuta tasapisteisiin perjantaina, kun joukkue saa Old Traffordille vieraaksi Aston Villan.