Käsittämätöntä draamaa Englannin Mestaruussarjan päätöskierroksella – lisäajalla ratkesi suuria asioita

Englannin Mestaruussarjan eilisellä päätöskierroksella pelattiin suorasta nousupaikasta, nousukarsintapaikoista sekä sarjassa säilymisestä. Hurjia draaman käänteitä nähtiin aina viimeisille minuuteille asti, sillä otteluiden lisäajalla ratkesi suuria asioita.

Suoran nousupaikan Valioliigaan lunasti West Bromwich, joka pelasi kauden päätösottelussaan 2-2 -kotitasapelin QPR:ää vastaan. Tasapeli ei olisi riittänyt WBA:lle suoraan nousuun mikäli Brentford olisi voittanut kotiottelunsa Barnsleya vastaan, mutta Brentfordin harmiksi joukkue kärsi 1-2 -tappion, jossa ottelun voittomaali nähtiin lisäajan ensimmäisellä minuutilla.

Kahdesta auki olleesta nousukarsintapaikasta tappelivat Cardiff, Swansea ja Nottingham. Parhaissa asetelmissa ennen päätöskierroksen otteluita olivat Cardiff [70p] ja Nottingham [70p]. Swansea oli kumpaakin joukkuetta kolme pistettä perässä.

Cardiff voitti Hullin kotikentällään 3-0 -lukemin ja lunasti viidennen sijan. Kuudes sija, eli viimeinen nousukarsintapaikka, ratkesi puolestaan täysin käsittämättömällä tavalla.

Nottinghamin kotiottelu Stokea vastaan oli vielä 72. minuutin kohdalla 1-1, mutta Stoke raapi ottelusta lopulta selkeän 4-1 -vierasvoiton, jossa viimeinen maali nähtiin lisäajan viidennellä minuutilla. Swansea johti vierasotteluaan Readingiä vastaan 83. minuutin kohdalla 2-1, mutta voitti ottelun lopulta 4-1 -lukemin. Swansean kaksi viimeistä maalia nähtiin 84. ja 90+1. minuuteilla.

Nottinghamin maaliero huononi kolmen maalin tappiolla +8:aan, kun taas Swansean maaliero kolmen maalin voitolla parani +9:ään. Nousukarsintapaikka menikin lopulta Swansealle maalieron turvin, sillä kumpikin joukkueista keräsi 70 pistettä kauden aikana.

Myös putoamistaistossa ratkaisu nähtiin lisäajalla. Charlton hävisi päätöskierroksella sarjan voittaneelle Leedsille vieraissa maalein 4-0, mutta oli silti säilyttämässä sarjapaikkansa aina lisäajalle asti. Lopulta kuitenkin jo aiemmin mainitussa Brentford-Barnsley -ottelussa vierasjoukkue onnistui tekemään voittomaalin 90+1. minuutilla, joka nosti joukkueen yhden pisteen turvin ohi Charltonin.

Barnsleykin olisi voinut vielä suistua putoajan paikalle, mikäli Wigan olisi onnistunut voittamaan kotikentällään Fulhamin, mutta joukkueen oli lopulta tyytyminen 1-1 -kotitasapeliin. Wiganin kohtaloksi koitui lopulta liitolta saama -12 pisteen rangaistus.

Ensi kaudella Valioliigassa nähdään Leeds ja West Bromwich. Kolmas valioliigapaikka ratkaistaan Brentfordin, Fulhamin, Cardiffin ja Swansean välillä.