Advertisement

Katastrofijoukkueet yrittävät pelastaa kautensa FA Cupissa

FA Cupissa pelataan toinen välieräpari, kun Chelsea ja Southampton kohtaavat Wembleyllä. Molemmilla joukkueilla on käynnissä erityisen vaikea kausi Valioliigassa, joten FA Cup on erinomainen mahdollisuus päättää kausi positiivisesti. Eilen selvisi ensimmäinen FA Cupin finalisti, kun Manchester United voitti toisessa välieräottelussa 2-1-lukemin Tottenhamin ja eteni finaaliin.

Chelsea on edennyt vakuuttavasti FA Cupin välierävaiheeseen. Ensimmäinen vastustaja Norwich venyi ensin maalittomaan tasapeliin, mutta Chelsea eteni jatkoon voittamalla uusintaottelun. Sen jälkeen jälki on ollut vakuuttavaa ja matkalla välierävaiheeseen ovat kaatuneet Newcastle, Hull ja viimeisenä Leicester. Sen sijaan Valioliigassa kausi on ollut lähes katastrofaalinen. Viime kauden mestari on vajonnut sarjassa viidenneksi ja matkaa neljän parhaan joukkoon on jo viisi pistettä. Paikka Mestarien liigassa uhkaa jäädä ensi kaudeksi saavuttamatta. Italialaismanageri Antonio Conte on ollut potku-uhan alla oikeastaan läpi kauden ja intensiivinen mestarivalmentaja on ollut huhujen mukaan tukkanuottasilla myös seurajohdon kanssa.

Southampton on edennyt FA Cupin välieriin voittamalla Fulhamin, Watfordin, West Bromwichin ja Wiganin. Southampton on pelannut vähämaalisia pelejä, mutta onnistunut kääntämään tiukat ottelut edukseen. Valioliigassa asiat eivät ole menneet aivan yhtä hyvin, sillä Southampton on putoajan paikalla ja matkaa sarjapaikan säilyttämiseksi on neljä pistettä. Ylempään keskikastiin ennakoidun joukkueen kausi on ollut suuri pettymys, josta argentiinalaisvalmentaja Mauricio Pellegrino sai maksaa työpaikallaan. Tilalle palkattiin Stokesta aikaisemmin potkut saanut Mark Hughes, mutta suunta ei ole juuri muuttunut paremmaksi.

Chelsean terveystilanne on välieräpelin alla hyvä. Varmasti loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat ainoastaan toppari David Luiz ja keskikenttäpelaaja Ethan Ampadu. Myös keskikenttäpelaajat Danny Drinkwater ja Ross Barkley saattavat puuttua kokoonpanosta. Vasen pakki Marcos Alonso on pelikiellossa. Southamptonilta loukkaantuneiden listalla on keskikenttäpelaaja Mario Lemina. Lisäksi Sofiane Boufalin pelaaminen on epävarmaa. Toppari Jack Stephens kärsii puolestaan pelikieltoa.