Advertisement

Kausiennakko: Bournemouth

Viime kausi

Bournemouthin viime kauden alku oli tuskainen. Joukkue ei näyttänyt saavan positiivista tulosta millään. Manageri Eddie Howe pysyi kuitenkin rauhallisena. Pallonhallintaan aiemmin perustunut pelitapa sai mukaansa uusia ulottuvuuksia tehokkaan vastaiskupelaamisen myötä. Tämä alkoi pikkuhiljaa tuottaa tulosta ja lopulta Bournemouth ylsi sarjassa sijalle 12.

Bournemouth oli viime kaudella myös erittäin tehokas erikoistilanteissa. Joukkue onnistui maalinteossa peräti 16 kertaa erikoistilanteista ja oli tässä tilastossa koko sarjan paras.


Lähtökohdat

Lähtökohdat ovat hyvin samanlaiset kuin viime kaudellakin. Joukkueelta odotetaan vähintään keskikastin sijoitusta. Joukkue ei ole toistaiseksi saanut kovin merkittäviä vahvistuksia ja se voi tuoda omanlaisen haasteen tulevaa kautta ajatellen. Howe on luonut tehokkaan pelityylin ja osoittanut muuntautumiskykynsä. Tuota ominaisuutta tarvitaan myös tällä kaudella.

Merkittävät siirrot

Sisään: Diego Rico (Leganes), David Brooks (Sheffield United)

Ulos: Benik Afobe (Wolverhampton, Stoke), Lewis Grabban (Nottingham Forest), Max Gradel (Toulouse), Adam Federici (Stoke)

Pidä silmällä

Nathan Ake on ollut joukkueen puolustuksen johtohahmoja. Etenkin toissa kaudella hollantilainen oli parhaimmillaan pitelemätön omassa päässä. Akelta odotetaan paljon myös tulevalla kaudella, etenkin jos joukkue haluaa menestyä sarjassa.

Junior Stanislas oli yksi syy siihen, minkä takia Bournemouth oli hyvä erikoistilanteissa. Englantilainen antaa parhaimmillaan erityisen tarkkoja keskityksiä.

Kuva: IBL.se

Norjalainen hyökkääjä Joshua King on tehnyt sadassa pelaamassaan ottelussa 30 maalia. Bournemouth kaipaa Kingin maaleja kipeästi myös tulevalla kaudella. Howe vaatii hyökkääjiltään nopeutta ja sitä Kingiltä myös löytyy.

Kokoonpano

Maalivahdit: Asmir Begovic, Artur Boruc, Aaron Ramsdale

Puolustajat: Nathan Ake, Steve Cook, Charlie Daniels, Simon Francis, Tyrone Mings, Diego Rico, Jack Simpson, Adam Smith, Brad Smith

Keskikenttä ja hyökkääjät: Harry Arter, David Brooks, Lewis Cook, Ryan Fraser, Dan Gosling, Emerson Hyndman, Jordon Ibe, Marc Pugh, Andrew Surman, Junior Stanislas, Ben Whitfield, Jermain Defoe, Joshua King, Lys Mousset, Callum Wilson

Arvio

Parhaimmillaan Bournemouth on erinomainen joukkue, joka voi nousta sarjataulukossa korkeallekin. Sarjan tasaisuuden takia joukkue yltää kuitenkin korkeintaan keskikastiin. Putoamistaisteluun se ei oletettavasti tule ajautumaan.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom