Advertisement

Kausiennakko: Crystal Palace

Viime kausi

Crystal Palace aloitti viime kauden historiallisen huonosti. Seitsemän ensimmäisen ottelun jälkeen piste -ja maalisarake näytti pyöreää nollaa. Omiin oli mennyt peräti 17 maalia ja joukkue oli jo tässä vaiheessa kerennyt vaihtamaan manageriakin, kun Roy Hodgson korvasi potkut saaneen Frank de Boerin. Surkean kauden alun vuoksi joukkue oli pitkään putoamistaistelussa, mutta loppukauden loistavat peliesitykset nostivat joukkueen sarjassa lopulta sijalle 11.

Palacen otteet eivät häikäisseet missään vaiheessa kautta, mutta Hodgsonin tarkkaan puolustuspelaamiseen pohjautuva pelityyli toi pisteitä riittävästi eikä Palacen tarvinnut hakea vauhtia Mestaruussarjasta.

Lähtökohdat

Hodgsonin tylsähköä puolustuspeliä tullaan näkemään myös tulevalla kaudella. Palacen hyökkääjät, etenkin Christian Benteke, floppasivat viime kaudella pahasti ja joukkueen paras maalintekijä oli kymmenen liigamaalia viimeistellyt keskikenttäpelaaja Luka Milivojevic. Benteken ja muiden hyökkääjien on parannettava tasoaan roimasti jotta joukkue taistelee putoamiskamppailun sijaan sarjan keskikastin sijoituksista.

Harjoitusottelut ovat sujuneet Palacelta erinomaisesti. Seitsemästä ottelusta joukkue on voittanut kuusi ja pelannut kerran tasan, maalieron näyttäessä lukemaa 22-6! Tuloksista ei kuitenkaan kovin suuria johtopäätöksiä tulevaa kautta ajatellen kannata tehdä sillä Palace on kohdannut otteluissaan selvästi itseään heikompia vastustajia.

Merkittävät siirrot

Sisään: Vicente Guaita (Getafe), Max Meyer (Schalke), Cheikhou Kouyate (West Ham)

Ulos: Yohan Cabaye (Al Nasr)

Pidä silmällä

Max Meyer. Saksan Bundesliigasta Valioliigaan siirtynyt hyökkäävä keskikenttäpelaaja on mielenkiintoinen hankinta. Meyerilla olisi ollut ottajia vähän jokapuolella, mutta 22-vuotias saksalainen päätti monien yllätykseksi siirtyä Palaceen. Palacelle kauppa oli loistava sillä se ei joutunut maksamaan Schalkelle siirtokorvausta Meyerista.

Meyer oli pari vuotta takaperin vielä Saksan lupaavimpia pelaajia, mutta pari viime kautta ovat menneet penkin alle. Saksalaisella on kuitenkin kaikki mahdollisuudet tehdä läpimurto Valioliigassa ja saada uralleen uutta nostetta.

Max Meyer hakee uralleen nostetta Crystal Palacesta. Kuva: IBL.se

Kokoonpano

Maalivahdit: Julian Speroni, Wayne Hennessey, Vicente Guaita

Puolustajat: Martin Kelly, Jairo Riedewald, Mamadou Sakho, Pape Souare, James Tomkins, Joel Ward, Patrick van Aanholt

Keskikenttäpelaajat: Cheikhou Kouyate, James McArthur, Max Meyer, Luka Milivojevic, Jason Puncheon, Andros Townsend, Jonathan Williams

Hyökkääjät: Christian Benteke, Jeffery Schlupp, Wilfried Zaha, Connor Wickham, Alexander Sorloth

Arvio

Valioliiga on tulevalla kaudella entistäkin tasaisempi. Nousijajoukkueista ainakin Fulham ja Wolves ovat materiaaliltaan Palacea vahvempia joten sarjapaikan säilyttäminen ei ole itsestäänselvyys. Loistavat otteet harjoitusotteluissa ovat kuitenkin nostaneet joukkueen itseluottamusta eikä samanlaista sukellusta kuin viime kauden alussa tulla näkemään. Säilyttää sarjapaikkansa vaivoin. Sijat 15-17.