Advertisement

Kausiennakko: Fulham

Viime kausi

Fulhamin viime kausi alkoi surkeasti, mutta peliesitykset ja tulokset paranivat kauden edetessä. Joulukuun puolessa välissä joukkue majaili sarjan keskikastissa ja tuskin edes seuran kannattajat osasivat haaveilla noususta Valioliigaan.

23.joulukuuta Fulham voitti kotikentällään sarjasta kauden päätteeksi pudonneen Barnsleyn lukemin 2-1. Tuosta ottelusta lähti putki, mitä tuskin Englannin ylimmillä sarjatasoilla hetkeen rikotaan. Fulham pelasi peräti 23 sarjaottelua perätysten ilman tappioita ja putki rikkoontui vasta kauden päätösottelussa Birminghamin vieraana. Tappioton putki sisälsi 18 voittoa ja viisi tasapeliä.

Fulham sijoittui sarjassa lopulta kolmanneksi ja lähti tavoittelemaan Valioliiganousua pudotuspelien kautta.

Kaksiosaisen nousukarsinnan ensimmäisessä vaiheessa Fulham kukisti Derbyn yhteismaalein 2-1 ja Wembleyllä pelatussa nousukarsintafinaalissa Aston Villa kaatui 1-0 -lukemin.

Lähtökohdat

Fulhamin runko on pysynyt hyvin kasassa viime kaudesta ja seura on hankkinut useita nimekkäitä pelaajia kesän siirtomarkkinoilta.

Fulham pelasi kesällä kuukauden sisällä peräti kahdeksan harjoitusottelua, joista tosin kaksi oli vain 45.minuutin mittaisia. Ottelutahti oli hurja, mutta joukkueen manageri Slavisa Jokanovic halusi totuttaa joukkueensa kovaan pelirytmiin.

Fulhamin joukkue on kuitenkin varsin kokematon Valioliigatasolla ja se saattaa näkyä etenkin alkukaudesta.

Merkittävät siirrot

Sisään: Jean Michael Seri (Nice), Maxime Le Marchand (Nice), Andre Schurrle (Dortmund), Aleksandar Mitrovic (Newcastle), Alfie Mawson (Swansea), Fabricio (Besiktas)

Ulos: David Button (Brighton), Ryan Fredericks (West Ham)

Pidä silmällä

Ryan Sessegnon. Tätä nuorukaista ei voi liikaa hehkuttaa. Vasempana laitapakkina/laiturina viihtyvä Sessegnon oli viime kaudella Fulhamin tärkein yksittäinen pelaaja. Vasta 18-vuotias englantilainen teki pelipaikkansa huomioon ottaen järisyttävät 16 maalia ja antoi kahdeksan maaliin johtanutta syöttöä. Huomionarvoista on myös se, että kortti heilui 52 ottelua kauden aikana uurastaneelle nuorukaiselle vain kahdesti.

Sessegnon oli kesällä mm. Tottenhamin ja Manchester Unitedin hankintalistalla, mutta pelaaja itse halusi jäädä Fulhamiin.

Monipuolinen Sessegnon tulee olemaan yksi Valioliigan seuratuimmista pelaajista kauden aikana.

18-vuotias Sessegnon on Englannin lupaavimpia pelaajia. Kuva: IBL.se

Kokoonpano

Maalivahdit: Marcus Bettinelli, Fabricio, Taye Ashby-Hammond

Puolustajat: Christie Cyrus, Marcelo Djalo, Maxime Le Marchand, Alfie Mawson, Dennis Odoi, Tim Ream, Ryan Sessegnon, Marlon Fossey, Steven Sessegnon

Keskikenttäpelaajat: Jean Michael Seri, Kevin McDonald, Neeskens Kebano, Stefan Johansen, Tom Cairney, Ibrahima Cisse,

Hyökkääjät: Aleksandar Mitrovic, Floyd Ayite, Andre Schurrle, Aboubakar Kamara, Rui Fonte, Cauley Woodrow

Arvio

Kaiken mennessä nappiin Fulham voi olla kauden päätteeksi sarjan keskivaiheilla. Joukkue on keski-iältään kuitenkin yksi Valioliigan nuorimmista ja kokemattomuus saattaa näkyä peliotteissa jännityksenä, etenkin kauden alussa. Materiaali on kuitenkin sen verran kilpailukykyinen ettei vaaraa putoamisesta ole. Sijat 13-15.