Advertisement

Kausiennakko: Southampton

Viime kausi

Southamptonin viime kausi meni täysin penkin alle. Joukkue voitti kauden aikana vain seitsemän ottelua ja sijoittui sarjassa lopulta vasta sijalle 17. Putoaminenkaan ei ollut kaukana, sillä sarjapaikka varmistui vasta toiseksi viimeisellä ottelukierroksella.

Soton vaihtoi kauden aikana myös kertaalleen manageria, kun Mark Hughes korvasi maaliskuussa potkut saaneen Mauricio Pellegrinon. Hughes jatkaa seuran managerina myös tulevana kautena.

Lähtökohdat

Vaikeasta viime kaudesta huolimatta joukkue pääsee lähtemään yllättävänkin hyvästä tilanteesta tulevaan kauteen. Joukkue ei ole hirveästi muuttunut ja penkin takana seisoo sama mies joka onnistui viime kaudella pelastamaan joukkueen putoamiselta.

Southampton on myös pelannut tuloksellisesti hyvän harjoituskauden. Viidestä harjoitusottelusta joukkue on voittanut kolme, pelannut kerran tasan ja kärsinyt yhden tappion.

Merkittävät siirrot

Sisään: Stuart Armstrong (Celtic), Mohamed Elyounoussi (Basel), Jannik Vestergaard (Borussia Monchengladbach)

Ulos: Dusan Tadic (Ajax), Sofiane Boufal (Celta Vigo), Jordy Clasie (Feyenoord)

Pidä silmällä

Joukkueen hyökkäys. Sotonilla on joukkueessa monia laadukkaita hyökkäyspään pelaajia. Mikäli Charlie Austin pysyisi kerrankin koko kauden ehjänä, on hän potentiaalinen 15 maalin mies. Taustatukea antaa kokenut irlantilaishyökkääjä Shane Long ja italialainen Manolo Gabbiadini. Uusin tuttavuus joukkueen hyökkäyspäähän on norjalainen Mohamed Elyounoussi, joka on ollut viime vuosina perusvarma kymmenen sarjamaalin pelaaja. Maalit ovat toki syntyneet Valioliigaa huomattavasti heikoimmissa liigoissa, Sveitsissä ja Norjassa, mutta 23-vuotias Elyounoussi voi olla yllätysvalmis heti ensimmäisellä Valioliigakaudellaan.

Mohamed Elyounoussi avasi maalihanansa harjoitusottelussa Celta Vigoa vastaan. Kuva: IBL.se

Kokoonpano

Maalivahdit: Fraser Forster, Angus Gunn, Harry Lewis, Alex McCarthy

Puolustajat: Jan Bedranek, Ryan Bertrand, Wesley Hoedt, Alfie Jones, Cedric Soares, Jack Stephens, Matt Target, Yann Valery, Jannik Vestergaard, Jake Vokins, Maya Yoshida

Keskikenttäpelaajat: Stuart Armstrong, Steven Davis, Jake Flannigan, Jake Hesketh, Pierre-Emile Hojbjerg, Mario Lemina, Sam McQueen, Nathan Redmond, Harrison Reed, Oriol Romeu, Joshua Sims, Callum Slattery, James Ward-Prowse

Hyökkääjät: Charlie Austin, Mohamed Elyounoussi, Manolo Gabbiadini, Sam Gallagher, Shane Long

Arvio

Viime kauden kaltaista pupellusta ei tulla tulevalla kaudella näkemään. Southampton tulee petraamaan huomattavasti ja sarjasijoitus keskikastissa on hyvin todennäköinen. Pystyy ryöstämään pisteitä myös kärkipään joukkueilta. Sarjasijoitus 9-12.