Advertisement

Kausiennakko: Wolverhamton

Viime kausi

Viime kausi oli Wolverhamptonille juhlaa. Se juhli Mestaruussarjan voittoa ja sai sitä kautta suoran nousun Valioliigaan täksi kaudeksi. Sen ero toiseksi tulleeseen Cardiffiin oli yhdeksän pistettä. Se hävisi 46 ottelusta vain seitsemän ja otti peräti 30 voittoa.

Joukkue teki erinomaista työtä portugalilaisen managerinsa Nuno Espirito Santon alaisuudessa. Nuno tuli joukkueen manageriksi toukokuussa 2017 ja aloitti uran seurassa vahvasti. Kolmesta ottelusta Wolverhampton sai tuolloin kaksi voittoa ja yhden tasapelin.

Käännettynä portugalilaisen nimi tarkoittaa Nuno pyhä henki. Wolverhamptonille manageri onkin toistaiseksi ollut todellinen pyhä henki.

Lähtökohdat

Ennakkoon on usein ajateltu, etteivät nousijajoukkueet ole kovin vahvoilla. Viime kaudella nousijajoukkueista kukaan ei pudonnut takaisin Mestaruussarjaan. Wolverhampton on vahvistanut joukkuettaan erittäin järkevästi ja on vaikea nähdä heidän putoavan. Joukkueen runko on ollut hyvin kasassa viime kauden pohjilta, mutta uusia pelaajia on tullut joukkueeseen runsaasti. Osa heistä lukeutuu MM-kisoissa nähtyihin pelaajiin.

Molineuxilla pelataan jälleen Valioliigaa, joka tuo varmasti katsomot useissa otteluissa täyteen. Stadionin koko on hieman reilut 30 000 ja viime kauden keskiarvo stadionilla oli Transfermarktin mukaan 28 342 henkilöä.

Merkittävät siirrot

Sisään: Diogo Jota (Atletico Madrid), Willy Boly (FC Porto), Joao Moutinho (AS Monaco), Leo Bonatini (Hilal), Raul Jiminez (Benfica), Rui Patricio (Sporting Lissabon), Jonny Castro (Atletico Madrid)

Ulos: Benik Afobe (Stoke), Barry Douglas (Leeds), Ben Marshall (Norwich)

Pidä silmällä

Joukkueessa on useita laadukkaita pelaajia. Rui Patricio kuuluu eurooppalaisten maalivahtien eliittiin ja on erinomainen lisä joukkueeseen. Joao Moutinho alkaa iän myötä hieman hidastumaan, mutta portugalilaisella on edelleen erinomainen pelikäsitys. Lisäksi pelinrakentaja on vahva erikoistilanteiden antaja. Marokon maajoukkuepelaaja Roman Saïss on loistava pelaaja keskikentällä puolustavassa roolissa. Viime kaudella marokolainen teki myös neljä maalia, joten tämä nimi kannattaa ehdottomasti pitää mielessä.

Kuva: IBL.se

Kokoonpano

Maalivahdit: Rui Patricio, John Ruddy, Will Norris, Jack Ruddy

Puolustajat: Willy Boly, Conor Coady, Ryan Bennett, Danny Batth (Kapt), Kortney Hause, Ethan Ebanks-Landell, Jonny Castro, Ruben Vinagre, Sylvain Deslandes, Dominic Iorfa, Matt Doherty, Phil Ofosy-Aueh

Keskikenttä ja hyökkääjät: Ruben Neves, Roman Saïss, Joao Moutinho, Ben Stevenson, Connor Ronan, Morgan Gibbs-White, Diogo Jota, Jordan Graham, Ivan Cavaleiro, Hélder Costa, Michal Zyro, Raúl Jiménez, Léo Bonatini, Joe Mason, Paul Gladon, Bright Enobakhare

Arvio

Joukkue on vahvistunut paljon ja on Valioliigaan hyvin valmiin oloinen. Valioliiga on erittäin kova ja tasainen sarja. Vaikka emme uskokaan joukkueen putoavan, se taistelee varmasti lähellä putoamisviivaa läpi kauden. Parhaimmillaan joukkueella olisi mahdollisuudet yltää jopa keskikastiin, joka voi olla hyvinkin mahdollista sarjan tasaisuus huomioiden.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom