Advertisement

Keitan tavoitteena uusi maaliennätys

Kesällä Saksan Bundesliigan RB Leipzigistä Liverpooliin siirtynyt Naby Keita ei ole aikaillut napatessaan välittömästi paikan Valioliigan kärkiporukan keskikentältä. Hän on pelannut toistaiseksi kaikissa Liverpoolin neljässä Valioliiga-ottelussa. Kolme kertaa hän on ollut avauskokoonpanossa ja viimeisessä ottelussa ennen maaottelutaukoa Leicesteriä vastaan Keita pääsi vaihdosta kentälle.

Maalitiliään Keita ei ole Liverpoolin paidassa vielä onnistunut avaamaan. Mikäli se miehestä itsestään on kiinni, asiaan tulee muutos hyvinkin pian. Keita kertoo tahtovansa aina päihittää edellisellä kaudella tekemänsä maalimäärän.

“Olen sen tyyppinen henkilö joka ajattelee, että jos hän tekee kahdeksan maalia jollain kaudella, seuraavalla kaudella tavoitteen täytyy olla yhdeksän maalia. Sellainen mentaliteetti minulla on”, Keita kertoi Sky Sportsin mukaan. “Valioliiga on erilainen verrattuna muihin sarjoihin missä olen pelannut ja kaikki tietävät että se on erittäin hankala sarja, mutta teen parhaani päihittääkseni omat ennätykseni – olen hyvin motivoitunut.”

Vaikka Keita onkin päässyt heti pelaamaan paljon verrattuna vaikkapa toiseen hankintaan Fabinhoon, ei hänkään koe sopeutuneensa vielä aivan täysin Valioliigan vauhtiin.

“Monet ihmiset ovat kertoneet minulle, että ulkomailta tulevilla pelaajilla kestää hetken sopeutua, olosuhteista riippuen”, Keita jatkoi. “Kaikki ympärilläni ovat kuitenkin olleet hyvin tukenani ja annan varmasti kaikkeni että sopeutuisin seuraan nopeasti.”