Advertisement

Kevin Wimmer siirtyy Stokeen

Stoke City jatkaa aktiivisena siirtomarkkinoilla siirtotakarajan lähestyessä. Joukkue teki jo kesän seitsemännen hankintansa, kun keskuspuolustaja Kevin Wimmer siirtyy Tottenhamista Stokeen. Wimmer allekirjoitti viiden vuoden sopimuksen ja siirtosumman raportoidaan olevan noin 18 miljoonaa puntaa.

24-vuotias Itävallan maajoukkuemies Wimmer pelasi kahden kauden aikana Tottenhamin paidassa vain 15 Valioliiga-ottelussa. Kun seura osti Ajaxista ennätyssummallaan kolumbialaisen Davinson Sanchezin, oli selvää, että Wimmerin mahdollisuudet päästä pelaavaan kokoonpanoon ovat jatkossakin hyvin rajalliset. Kilpailua on luvassa kuitenkin jatkossakin. Stoken kapteeni Ryan Shawcross sekä niin ikään tänä kesänä hankitut Kurt Zouma ja Bruno Martins Indi ovat kaikki varsin päteviä toppareita. Manageri Mark Hughes on tyytyväinen kesän puolustuspään hankintoihin ja uskoo Wimmerin saapumisen myötä lisääntyvän kilpailun nostavan myös pelaajien tasoa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä sen suhteen, mitä olemme pystyneet kesällä tekemään, erityisesti puolustuksen pelipaikkojen osalta”, Hughes kommentoi Sky Sportsin mukaan. ”Kevinin hankkiminen tänne on todellinen ryöstö mielestäni, koska hän on hurjan taitava nuori pelaaja joka epäilemättä tuo ryhmäämme lisää laatua. Me olemme jo hankkineet Kurtin joukkueeseen tänä kesänä ja onnistuimme tuomaan Brunon takaisin pysyvällä siirrolla, mikä oli tärkeää meille, ja meillä on Ryankin vielä lisäksi. Tietysti tämä siirto tehtiin tulevaisuutta ajatellen, koska tiedämme että Kurt on Chelsean pelaaja, mutta Kevin on meidän pelaajamme nyt ja tiesimme ettei tätä tarjousta olisi enää vuoden päästä.”

Myös Wimmer on tyytyväinen siirtoon ja uskoo Hughesin joukkueen pelityylin sopivan hyvin hänelle.

”Minulla oli erittäin hyviä keskusteluita managerin kanssa ja ne olivat tärkeitä minulle”, Wimmer sanoi. ”Hän on erittäin hyvä manageri ja pidän tyylistä, jolla hän lähestyy peliä. Hänen pelityylinsä sopii siihen tyyliin jolla itse tykkään pelata – hänen puolustajiensa pitää pystyä tuomaan palloa ylös puolustuksesta.”

Stoken ensimmäinen ottelu maaottelutauon jälkeen on kotona Manchester Unitedia vastaan 9. syyskuuta.