Advertisement

Kieran Gibbs siirtyy West Bromwichiin

Arsenalia koko aikuisuransa ajan edustanut vasen laitapuolustaja Kieran Gibbs siirtyy West Bromwich Albioniin. Gibbs allekirjoitti keskiviikkona neljän vuoden sopimuksen. Hänestä maksettu siirtosumma on noin seitsemän miljoonaa puntaa, mitä voi nykyhintoihin peilaten pitää West Bromwichin kannalta varsin edullisena. Gibbsille ei nähty enää tarvetta Arsenalissa ja mies on raporttien mukaan ollut siirtokeskusteluissa ainakin Watfordin sekä turkkilaisen Galatasarayn kanssa. Valinta osui kuitenkin West Bromwichiin.

”He ovat tehneet joitain todella hyviä hankintoja ja tunnen että tämä on hyvä siirto minulle”, Gibbs kommentoi BBC Sportin mukaan.

Noihin hankintoihin lukeutuvat Southamptonista siirtynyt hyökkääjä Jay Rodriguez, Al-Ahlysta lainasopimuksella tullut toppari Ahmed Hegazy sekä Evertonin kokenut keskikenttäpelaaja Gareth Barry. Jokainen on ollut avauskokoonpanon pelaaja siirtonsa jälkeen. Lisäksi viime viikolla West Bromwich hankki 20-vuotiaan skottilaituri Oliver Burken RB Leipzigistä. Burke debytoi viime sunnuntaina Stoke Cityä vastaan vaihtopenkiltä sisään viimeisiksi minuuteiksi.

West Bromwichissa Gibbs tulee kilpailemaan peliajasta lähinnä 32-vuotiaan Chris Bruntin kanssa. Brunt on yksi joukkueen erikoistilannespesialisteista, mutta pystyy pelaamaan myös erilaisilla keskikentän paikoilla.

”Olemme rekrytoineet jälleen uuden laatulisäyksen; Englannin maajoukkuepelaajan jolla on kasapäin kokemusta Valioliigasta sekä Mestarien liigan tasolta”, sanoi puolestaan West Bromwich Albionin puheenjohtaja John Williams.

Gibbs siirtyi Arsenalin organisaatioon 14-vuotiaana vuonna 2004. Hän murtautui edustusjoukkueeseen 2007 ja on kymmenen vuoden aikana edustanut Arsenalia 230 ottelussa. Siirto antaa uuden alun lisäksi Gibbsille myös paremman mahdollisuuden palata maajoukkueeseen, jota hän on edustanut vuodesta 2010 lähtien 10 ottelussa. Tällä hetkellä Englannin maajoukkueessa mukana vasemmista puolustajista ovat Ryan Bertrand sekä Aaron Cresswell, joista jälkimmäisen peliaika West Hamissa ei ole mitenkään taattu Arthur Masuakun kamppaillessa siitä tasaväkisesti.