Kierros 3: Man United jatkaa kärjessä Liverpoolin nöyryyttäessä Arsenalia

Tottenhamin vaikeudet Wembleyllä sai jatkoa joukkueen taipuessa tasapeliin Burnleyn kanssa. Manchesterin jätit ylsivät molemmat voittoon, Pep Guardiolan miehistön noustessa voittoon viime hetkellä, kun taas Unitedin vakuuttavat esitykset saivat jatkoa isännöidessään Leicester Cityä. Liverpool nöyryytti Arsenalia Anfieldillä, kun hallitseva mestari Chelsea näytti kyntensä viedessään Evertonia Stamford Bridgellä. Tämä ja kaikki muu oleellinen Valioliigan kolmannen kierroksen viikkokatsauksessa.

AFC Bournemouth – Manchester City 1-2

Raheem Sterlingin 97. minuutin lisäaikamaali johdatti Manchester Cityn dramaattiseen voittoon Vitality Stadiumilla Bournemouthin vieraana.

Ottelu sai ripeän alun kotijoukkueen noustua yllättäen johtoon jo ottelun 12. minuutilla, Charlie Danielsin tykittäessä upean puolivolley-maalin sydämensä kyllyydestä ohi täysin voimattoman maalivahti Edersonin. Maali nollattiin kuitenkin nopeasti, Gabriel Jesuksen tasoittaessa pelin David Silvan antaman tarkan läpisyötön seurauksena.

Ottelu näytti pitkän ajan päättyvän 1-1 tasalukemiin, mutta ottelun voittomaali nähtiin, kun peliä oltiin pelattu jo peräti 97 minuuttia. Sankarin rooliin pääsi tällä kertaa Sterling, joka onnistui tuikkaamaan pallon verkon perukoille rangaistusalueen sisältä lähteneellä laukauksella.

Ottelun keskustelluin tapahtuma nähtiin Sterlingin riemun juhlien päätteeksi, hyökkääjän tuulettaessa maaliansa Cityn kannattajien kanssa. ’Liiallisen tuuletuksen’ seurauksena päätuomari Mike Dean päätti rankaista englantilaisnuorukaista illan toisella varoituksella, ja sen myötä ulosajolla. Tuomio on saanut hyvin vähän ymmärrystä, ja muun muassa entiset hyökkääjät Alan Shearer sekä Bobby Zamora ovat kritisoineet tapahtunutta.

”Älkää antako minulle ’säännöt ovat sääntöjä’ -hölynpölyä. Mike Dean ei selvästikkään ole kokenut voittomaalintekoa”, Shearer kommentoi.

”Nykyään ei saa juhlia maalia? Täysi farssi.”, Zamora kirjoitti.

Bournemouthin valmentaja Eddie Howe oli tyytyväinen miehistönsä otteisiin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, vaikka joukkue on aloittanut kauden huonoimmalla mahdollisella tavalla, kolmella häviöllä.

”Sanomani on, että olen ylpeä heistä. Jos jatkamme samalla tavalla, tulemme pärjäämään hyvin ja keräämään paljon pisteitä tänä kautena. Ei ole mitään syytä paniikkiin tässä vaiheessa.”

Pep Guardiola puolestaan alleviivaa joukkueensa ansainneen voiton tiukan kamppailun päätteeksi.

”Olemme iloisia voiton seurauksena, varsinkin heidän upean avausmaalin jälkeen. Danielsin maalin jälkeen pelasimme hyvin – olisimme voineet tehdä maalin tai kaksi. Yritimme hyökätä heidän 11-miehen puolustusta vastaan. Yritimme päästä linjan taakse juoksuilla. Loppujen lopuksi, me ansaitsimme voiton.”

Manchester City kohtaa seuraavaksi Liverpoolin kotonaan, Bournemouthin vieraillessa Arsenalin Emirates Stadiumilla. Molemmat ottelut pelataan kansainvälisen tauon jälkeen 9. päivä syyskuuta.

Crystal Palace – Swansea 0-2

Tammy Abraham onnistui ensimmäisessä Valioliigamaalissaan auttaessaan Swansea Cityä kauden ensimmäiseen voittoon Selhurst Parkilla.

Swansea anasti johtoasemansa juuri ennen puoliaikaa kauden ensimmäisellä maaliin päin kohdistuneella laukauksellaan, Abrahamsin ohjatessa Leroy Ferin keskityksen maalitolppien väliin. Crystal Palacen huono vire jatkui toisella puoliajalla, jota ehdittiin pelata ainoastaan kolme minuuttia ennen Jordan Ayewin läpiajoa, ja siitä syntynyttä 0-2 maalia. Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten Swansea City pääsi nauttimaan kauden ensimmäisestä täydestä pistepotista, Crystal Palacen yhä havitellessa kauden ensimmäistä maaliansa.

Tammy Abraham maalasi ottelun avausosuman. Kuva: Alloverpress.fi

Crystal Palacen valmentaja Frank De Boer kommentoi ottelun tapahtumia, ja nostaa esiin joukkueensa puolustuspään virheet sekä huonon hyökkäyspään viimeistelyn.

”Ottelut ratkeaa yleensä virheisiin, eikä niinkään fantastisiin vastustajan hyökkäyksiin. Se oli enemmän meidän huonoutta kuin Swansean hyvyyttä. Heillä oli kaksi puolikasta maalipaikkaa, joista he onnistuivat kahdesti. Meillä oli neljä tai viisi puolittaista tilannetta, kaksi todella hyvää, mutta emme saaneet maalia”, De Boer ripitti.

Swansea päävalmentaja Paul Clement ei vielä laita juhlia pystyyn ensimmäisen voiton seurauksena, vaan ymmärtää että edessä on paljon parannettavaa, mutta tiedostaa vierasvoiton merkityksen joukkueellensa.

”Pelaajat ymmärtävät, että parannusta on tehtävä. Ja me tulemme tekemään kovaa työtä pelaajien kanssa, jotka jäävät harjoittelemaan kansainvälisen tauon aikana. Vierasvoitto Valioliigassa on aina vaikeasti saatavilla, ja meidän kauden alun jälkeen on todella tärkeää, että voitimme. Nyt voimme sanoa, että meillä on tyydyttävä alku kaudelle.”

Molemmat joukkueet jatkavat Valioliigassa sunnuntaina 10. päivä syyskuuta. Crystal Palace matkustaa Burnleyn vieraaksi, Swansean kohdatessa Newcastlen kotonaan.

Huddersfield Town – Southampton 0-0

Huddersfield Town sekä Southampton jatkoi Valioliigakautta ilman häviöitä, joukkueiden päätyessä tasalukemiin maalittomassa ottelussa John Smith’s Stadiumilla.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue oli hiuksen verran vahvemman oloinen, mutta Southamptonin maalivahti Fraser Forster piti joukkueensa pinnalla torjuen niin Steve Mounien, Elias Kachungan kuin Tom Incen yritykset. Toisella jaksolla Southampton sai pelistä hienoisen otteen, mutta myös Huddersfieldin maalivahti Jonas Lössl oli pelipäällä ja korjasi maalia kohden suuntautuneet pallot.

Steve Mounien yritys päättyi Fraser Forsterin syliin. Kuva: Alloverpress.fi

Huddersfieldin luotsi David Wagner ei voi valittaa sarjanousijan kauden unelma-alusta, mutta tiedostaa tehottomuuden jättäneen joukkueen ilman täyttä pistepottia päivän ottelussa.

”Olen iloinen siitä, että olimme niin rohkeita ensimmäisellä jaksolla. Valitettavasti, emme onnistuneet maalinteossa, ja siksi joudumme tyytymään 0-0 lukemiin. Ottelussa nähtiin hyviä torjuntoja. Me tuhrimme maalipaikkoja. Southamptonilla oli parhaat tilanteet toisella puoliskolla”, Wagner kommentoi ottelun jälkeen.

Mauricio Pellegrino oli suhteellisen sanomaton, mutta odottaa joukkueensa parantavan seuraavaa ottelua varten.

”Meidän on ajateltava mitä voimme tehdä paremmin seuraavassa ottelussa. Meidän on jatkettava eteenpäin. Huddersfield on nyt todella korkealla. Heillä on hyvä momentumi tällä hetkellä.”

”Se [ottelu] olisi voinut päättyä kolmeen pisteeseen, yhteen, tai ei yhteenkään. Se oli tiukkaa alusta lähtien.”

Southampton jatkaa kotonaan syyskuun 9. päivänä, isännöidessään Watfordia kello 17:00. Huddersfield matkustaa Lontooseen West Hamin vieraaksi maanantaina syyskuun 11. päivä kello 22:00.

Newcastle United – West Ham United 3-0

Newcastle onnistui vihdoin maalinteossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella, ja anasti samalla ensimmäisen voittonsa viedessään surkeasti pelanneen West Hamin numeroin 3-0.

Ensimmäistä maalia odotettiin aina 36. minuutille asti, kun Newcastlen tuore värväys Joselu karisti apinan kotijoukkueen selästä, laukoessaan ottelun ja joukkueen kauden ensimmäisen maalin. Puolustaja Ciaran Clark kaksinkertaisti Newcastlen johdon 72. minuutilla puskiessaan Matt Ritchiesin keskityksen verkkoon, Alexandar Mitrovicin viimeistellessä loppulukemat 3-0 ottelun viimeisillä minuuteilla. West Ham liittyi täten Bournemouthin ja Crystal Palacen joukkoon, sarjan ainoina pisteettöminä joukkueina. West Hamin huonoja esityksiä kuvaa hyvin päästettyjen maalien saldo: kolme ottelua ja kymmenen päästettyä maalia.

Joselu avasi Newcastlen maalitilin. Kuva: Alloverpress.fi

Kovan mediapyörityksen keskelle joutunut Slaven Bilic ei säästele sanojansa ottelun jälkeen, ja tiedostaa ja avaa West Hamin surkeaa alkukautta.

”He olivat parempi joukkue, se on todella ikävää ja turhauttavaa, että pelasimme niin kuin pelasimme. He olivat nopeampia, parempia reagoimaan tilanteissa, voittivat irtopallot ja rankaisivat meidän virheistä ensimmäisissä maaleissa. Emme yksinkertaisesti pelanneet tarpeeksi hyvin.”

”Meidän on käytettävä kansainvälinen tauko hyödyksemme, ja selvitettävä asiat”, Bilic avautui.

Newcastlen valmentaja Rafael Benitez oli tyytyväinen sarjanousijan ensimmäiseen voittoon, ja uskoo joukkueen itsevarmuuden parantuvan hyvien esityksien jälkeen.

”Upea suoritus, luulen että kaikki tekivät töitä joukkueen eteen, ja se johti meidät lopulta voittoon. Kun pelaajat tekevät näin kovaa työtä, kannattajat nauttivat ja ovat entistä enemmän joukkueen tukena”, Benitez hehkutti.

”Kun teemme kovaa työtä, pärjäämme, ja onnistumme maalinteossa, itsevarmuutemme on nousussa.”

Newcastle jatkaa matkaa Swansean vieraana sunnuntaina 10. päivä syyskuuta kello 18:00. West Ham havittelee ensimmäisiä pisteitä päivää myöhemmin isännöidessään Huddersfieldiä kello 22:00.

Watford – Brighton & Hove Albion 0-0

Kymmenellä pelaajalla kamppailut Watford onnistui pitämään alkukauden saldon häviöttömänä, Brightonin viedessä ensimmäisen pisteensä Valioliigassa.

Vicarage Roadilla pelattu ottelu lähti käyntiin vauhdilla, ja varsinkin Brightonin peli näytti lupaavalta. Chris Hughtonin valmentama joukkue on kaiken järjen mukaan syystäkin pettynyt, ettei ottelusta ei irronnut täyttä pistepottia energisen esityksen jälkeen. Brightonilla oli oiva tilaisuus päästä johtoasemaan heti ottelun alussa, kun Anthony Knockaertin vasemman jalan kierteinen laukaus tömähti tolppaan. Brightonin mahdollisuudet voittoon nousivat merkittävästi Miguel Britosin järjettömän liukutaklauksen myötä, jonka seurauksena puolustaja ajettiin ansaitusti pukukopin puolelle. Tolppien kolistessa vielä toistamiseen kotijoukkueen maalilla, ja Heurelho Gomesin parin hienon torjunnan myötä, voi sanoa Watfordilla käyneen tuuri pysyessään Brightonin kannoilla ottelun loppuvihellykseen asti.

Heurelho Gomes piti Watfordia pinnalla. Kuva: Alloverpress.fi

Brightonin valmentaja Hughton on huolissaan Brightonin nollan maalin saldosta, ja vihjailee joukkueen hankkivan hyökkäyspään kliinisyyttä pelaajamarkkinoilta vielä kuluvan siirtoikkunan aikana.

”Se on huolestuttavaa [että Brighton ei ole tehnyt vielä maalia] kyllä, koska ottelun tapahtumien ja maalipaikkojen valossa meidän pitäisi pystyä parempaan. Meidän on löydettävä tapa voittaa näitä otteluita, me osuimme tolppaan kahdesti, ja tunnen sen [maalien] tulevan.”

”Toivon onnistuvamme hankkimaan hieman lisää hyökkäysvoimaa tässä siirtoikkunassa.”, Hughton kommentoi.

Watfordin luotsi Marco Silva puolestaan harmittelee Britosin ulosajoa, mutta korostaa joukkueen taisteluhenkeä vajaamiehisenä.

”Ottelu oli vaikea, joka alkoi hyvin meidän puolelta, meillä oli mahdollisuuksia maaliin. Heidän ensimmäisen tilanteen jälkeen me kadotimme emotionaalisen tasapainomme. Meidän on jatkettava, sillä mitä teimme ennen sitä.”

”Punainen kortti muutti kaiken. Mutta sen jälkeen pelaajamme osoitti vahvaa taisteluhenkeä ja hyvää asennetta”

Molemmat joukkueet jatkavat Valioliigaa syyskuun 9. päivänä kello 17:00, Brightonin isännöidessä West Bromwichia ja Watfordin matkatessa Southamptonin vieraaksi.

Manchester United – Leicester City 2-0

Manchester United jatkoi täydellistä alkukauttaan viedessään Leicester Cityä Old Traffordilla rutiininomaisesti 2-0.

José Mourinhon joukot dominoivat alusta lähtien, ja onnistuivat periaatteessa kaikessa yrittämässään, paitsi upean ottelun pelanneen, maalivahti Kasper Schmeichelin yllättämisessä. Schmeichel jatkoi otteitansa myös toisella puoliajalla torjuessaan Romelu Lukakun rangaistuspotkun, mutta 70. minuutilla vaihtopelaaja Marcus Rashford onnistui maalinteossa kulmapotkun seurauksena. Kaksitoista minuuttia myöhemmin Marouane Fellaini lisäsi Leicesterin tuskaa ohjaamalla Jesse Lindgardin keskityksen verkon perukoille.

Manchester Unitedin täydellinen alku sai täten jatkoa, ja Mourinholla ei ollut kuin hyvää sanottavaa miestensä panostuksesta, mutta tiedostaa ettei mitään ole vielä saavutettu.

”Eron näkee meidän oman pelin laadussa, me pelaamme paljon paremmin tänään [kuin viime kaudella]. Jos emme olisi voittaneet tätä ottelua, en olisi voinut syyttää ketään.”

”Joukkue pelaa hyvin ja olen todella itsevarma. Viihdymme pallon kanssa ja olemme vaarallisia vastahyökkäyksissä. Mutta yhdeksän pistettä kolmen ottelun jälkeen ei ole erikoista, koska teimme sen myös viime kaudella”, Mourinho kommentoi.

Leicesterin valmentaja Craig Shakespeare tiesi mitä odottaa Old Traffordilla, ja tiedostaa joukkueen heikkouden olevan vastustajan erikoistilanteet.

”Kun tulet Old Traffordille heidän ollessa tämänlaisessa vireessä, heillä tulee olemaan hyviä hetkiä. Meillä oli myös hetkemme, mutta emme jaksaneet ottelun loppuun asti.”

”Erikoistilanteet ovat meidän akillesjänteemme. Meidän on organisoiduttava paremmin”, Shakespeare tiedosti.

Leicester jatkaa kotonaan Chelsean matkustaessa King Power Stadiumille, Man Unitedin haastaessa Stoken vieraissa. Molemmat ottelut pelataan lauantaina syyskuun 9. päivänä.

Chelsea – Everton 2-0

Chelsea pyöritti helponoloisesti itsensä 2-0 voittoon Evertonia vastaan Stamford Bridgellä pelatussa ottelussa.

Chelsea oli selvästi parempi joukkue ensimmäisestä minuutista alkaen. Monen läheltä piti tilanteen jälkeen Cesc Fabregas vei kotijoukkueen johtoon 27. peliminuutilla, pelattuaan hyvin yhteen Alvaro Moratan kanssa rangaistusalueen sisällä. Viisi minuuttia ennen avausjakson päättymistä Morata iski loppulukemat 2-0 puskemalla Cesar Azpilicuetan keskityksen Evertonin reppuun. Viime vuoden mestari näytti ajoittain ylivoimaiselta, eikä päästänyt Evertonia laukomaan yhtäkään laukausta maalia kohti.

Cesc Fabregas juhlii ottelun avausmaaliaan. Kuva: Alloverpress.fi

Antonio Conte oli enemmän kuin tyytyväinen joukkueensa esitykseen, ja joutui hakemalla hakea negatiivista sanottavaa pelistä.

”Meidän on oltava tyytyväisiä, sillä pelasimme todella hyvän ottelun. Pelaajat suoriutuivat todella hyvin. Me dominoimme ja loimme paljon maalitilanteita, ja pidimme nollapelin, joka on hyvin tärkeää.”

”Jos minun on pakko nostaa esille jotain negatiivista, meidän pitäisi olla kliinisempiä. Toisella puoliajalla meillä oli mahdollisuuksia sinetöidä ottelu, ja tämä meidän on pakko tehdä.”

Chelsea jatkaa King Power Stadiumilla Leicesterin vieraana, ja Everton kotonaan Tottenhamia vastaan. Molemmat ottelut pelataan syyskuun 9. päivänä.

West Bromwich Albion – Stoke City 1-1

Peter Crouch puski Stoke Cityn tasoitusmaalin rikkoen West Bromwichin täydellisen alkukauden.

Kotijoukkue West Bromwich aloitti maalinteon ottelun toisella jaksolla. Jay Rodriguezin ohjaus Allan Nyomin keskityksestä löysi tiensä maalipuitten väliin 61. peliminuutilla. West Bromwichin puolustus ei kuitenkaan pystynyt pitämään juhlia yllä hetkeä pidempään, sillä Ahmed Hegazin sekä maalivahti Ben Fosterin puolustusvirheen myötä Crouch pääsi tasoittamaan ottelun tyhjään maaliin, viimeistellen ottelun loppulukemat 1-1.

Peter Crouch tasoitti pelin ottelun loppuhetkillä. Kuva: Alloverpress.fi

West Bromin valmentaja Tony Pulis ei peitellyt pettymystään ottelun jälkeen.

”Tämä oli turhauttavaa. Vaikka heillä olikin hieman pallonhallintaa, mielestäni he eivät luoneet montakaan suoranaista maalintekopaikkaa.

”Näitä asioita tapahtuu. He vaihtavat Crouchyn sisään, ja vaikka hän ei tehnyt mitään hän sai puolustajat epävarmoiksi. Se on sitä mitä Peter teki jälleen tänään.”

Stoke Cityn valmentaja Mark Hughes puolestaan ilmoitti joukkueensa ansainneen vähintään pelistä kertyneen pisteen.

”Mielestäni [piste] oli vähintään ansaittu esityksemme valossa. Mielestäni kolkuttelimme heidän ovea koko iltapäivän”, Hughes kommentoi.

West Bromin Valioliigakausi jatkuu Brightonin vieraana, Stoke Cityn toivoessa Man Unitedin tervetulleeksi bet365 Stadiumille lauantaina syyskuun 9. päivänä.

Liverpool – Arsenal 4-0

Liverpool ihastutti kotiyleisöä upealla hyökkäyspelillä murskatessaan Arsenalin peräti 4-0.

Roberto Firmino avasi maalitilit 17. peliminuutilla puskiessa Joseph Gomezin keskityksen varmasti maalin kulmaan. Hieman ennen puoliaikaa Sadio Mané lisäsi Liverpoolin johtoa 2-0 hienolla yksilösuorituksella. Mané on maalin myötä onnistunut maalinteossa Liverpoolin kolmessa ensimmäisessä Valioliigaottelussa.

Arsenalin tuska jatkui toisella jaksolla, Mohamed Salahin riistäessä pallon Hector Belleriniltä, sekä karatessa läpiajoon ja lopulta maalintekoon. Daniel Sturridge sai vielä maistaa maalintekoa puskiessaan Salahin keskityksen maaliin ottelun 77. minuutilla, sinetöiden Arsenalin totaalisen nöyryytyksen. Ottelu oli niin Liverpoolin hyvyyttä kuin Arsenalin huonoutta, ja peli olisi toisena päivänä voinut päättyä vieläkin rumempiin lukemiin. Arsenal ei saanut kirjattua laukaustakaan kohti Liverpoolin maalia.

Arsene Wenger ei yrittänytkään selitellä huonoa tulosta ottelun jälkeen, ja ranskalaisella on alkukauden otteiden valossa tulossa todella vaikea kausi.

”Todella heikko esitys. Se oli katastrofaalista. Tulos on esityksemme seuraus. Se ei vaan riittänyt. Me hävisimme joka puolella fyysisesti, ja loppujen lopuksi teimme asiat heille hyvin helpoksi.”

Jürgen Klopp puolestaan kehui joukkuettansa vuolaasti, ja näkee joukkueensa kehittyvän peli peliltä.

”Pelasimme todella hyvin, ja tähän asti olemme oppineet uutta joka ottelussa, ja rakentaneet peliämme sen mukaan. Peli oli jopa parempaa kuin Hoffenheimia vastaan, jolloin pelasimme jo hyvin. Halusimme näyttää meidän halumme tehdä jotain erikoista, ja pojat suoriutuivat todella hyvin.”

Joukkueiden seuraavat Valioliigaottelut pelataan syyskuun 9. päivänä. Liverpool kohtaa kivikovassa kohtaamisessa Manchester Cityn vieraissa, Arsenalin isännöidessä Bournemouthia.

Tottenham Hotspur – Burnley 1-1

Burnleyn tuore värväys Chris Wood onnistui tasoittamaan ottelun lisäajalla, eikä Tottenham täten vieläkään päässyt nauttimaan ensimmäisestä kotivoitosta Wembley Stadiumilla.

Ottelu oli Tottenhamille puuduttava, joukkueen laukoessa jopa 28 kertaa, mutta viimeistelyn ontuessa pahemman kerran. Hieman puoliajan jälkeen Dele Alli kuitenkin onnistui hankkimaan johtoaseman kotijoukkueelle kulmapotkusta. Harry Kanella oli useampikin mahdollisuus sinetöidä peli Hotspurille, mutta Burnleyn maalivahti Tom Heaton ei sallinut Kanen tekevän kauden ensimmäistä maaliansa. Kanen kirottu elokuinen kuivakausi on täten jatkunut jo kolmen kauden yli. Ottelun tasoitus nähtiin vasta lisäajalla, kun Wood rankaisi Tottenhamin maalituhlausta viimeistellessä loppulukemat 1-1 Robbie Bradyn millintarkasta syötöstä.

Harry Kane ei mahdollisuuksista huolimatta onnistunut maalinteossa. Kuva: Alloverpress.fi

Tottenham manageri Mauricio Pochettino kritisoi miehistönsä loppuhetken herpaantumista, mutta kehui joukkueen yleistä ilmettä.

”Olen pettynyt tapaan, jolla päästimme maalin, pettynyt koska osoitimme keskittymisen puutetta ottelun lopussa”, Pochettino sanoi.

”Se oli meidän virhe. Meidän on otettava syyt niskoillemme, se oli meidän vika. Yleisellä tasolla esitys oli hyvä, saimme luotua paljon tilanteita, jossa olisimme voineet tappaa pelin.”

Burnleyn luotsi Sean Dyche kehui joukkueen kestävyyttä ja taisteluhenkeä.

”He saivat maalinsa rähjäisestä tilanteesta, mutta emme antaneet periksi ja sen jälkeen olimme mahtavia”, Dyche kommentoi pelin kulkua.

”Pelaajieni kunto oli mahtava. He olivat vahvoja lopussa, ja siksi saimme myös maalin.”

Tottenham matkaa seuraavaksi Merseysidelle Evertonin vieraaksi lauantaina syyskuun 9. päivänä, Burnleyn isännöidessä vaikeuksissa olevaa Crystal Palacea sitä seuraavana päivänä.