Advertisement

Klopp ei kiirehdi van Dijkin peluuttamisen kanssa

Maanantaina, vuoden ensimmäisenä päivänä Virgil van Dijkin jo aiemmin julkistettu siirto sai siirtoikkunan auettua virallisen vahvistuksen. Uusi maailman kallein puolustaja van Dijk nähtiin Liverpoolin harjoituksissa jo tuota ennen.

Monet Liverpoolin kannattajat näkevät varmasti huomisen täydellisenä tilanteena hollantilaistopparin debyytille. FA Cupin kolmannen kierroksen ottelussa perjantaina vastaan asettuu verivihollinen Everton kauden toisessa Merseysiden paikallisottelussa.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ei kuitenkaan ole asiasta vielä yhtä varma. Hänen mielestään van Dijkin debyytin kanssa on turha hätäillä. Klopp mainitsee keskuspuolustuksen olevan paikka, jossa ehdottoman tärkeää on olla samalla aaltopituudella muun joukkueen kanssa. Liverpoolilla on jonkin verran loukkaantumishuolia kentän jokaisella osa-alueella, mutta se ei vaikuta Kloppin päätökseen van Dijkin peluuttamisesta.


“Virgilin kanssa on eri asia, hän on tietysti terve. Nyt minun täytyy tehdä päätös tämän pelin suhteen. Mitään ei ole vielä päätetty, saa nähdä mitä teemme hänen kanssaan. On selvää, että keskuspuolustaja on pelipaikka, jossa yleensä pitää olla samalla sivulla muun joukkueen kanssa”, Klopp pohti Sky Sportsin mukaan. “Voin kuvitella, että kaikki haluavat epätoivoisesti nähdä hänet kentällä. Mutta meidän mielestämme kiirettä ei ole. On paljon tärkeämpää, kuinka paljon hyviä pelejä hän pelaa kuin koska hän pelaa ensimmäisen pelinsä.”

Liverpoolin keskuspuolustusta on tällä kaudella moitittu aiheestakin, mutta maanantain ottelussa he onnistuivat, joskin yllättävässä päässä. Ragnar Klavan teki ottelun loppuhetkillä voittomaalin ensimmäisenä virolaisena Valioliiga-maalintekijänä. Syöttäjäksi maaliin merkittiin Dejan Lovren. Myös Joel Matip on palannut hiljattain pelikuntoon loukkaantumisestaan, joten vaihtoehtoja Kloppilla on.