Advertisement

Klopp hehkutti entistä Liverpool-peluria ja vertasi häntä Del Pieroon – “Hän pystyy dominoimaan otteluita”

Kuva: TT, Richard Lee

Liverpool-manageri Jurgen Klopp on kehaissut entistä Liverpool-pelaajaa, vastikään Bayern Muncheniin siirtynyttä Philippe Coutinhoa, ja verrannut häntä italialaislegenda Alessandro Del Pieroon.

27-vuotias Coutinho pelasi Liverpoolissa yhteensä 201 ottelua, joista 89 kertyi Kloppin alaisuudessa kahden ja puolen kauden aikana ennen brassipelurin siirtoa FC Barcelonaan tammikuussa 2018.

Coutinho teki Liverpoolissa yhteensä 54 maalia, joista moni syntyi rangaistusalueen ulkopuolelta ja pyörivät vieläkin highlight-koosteissa.

“Coutinholla on uskomaton silmä tehdä maaleja rangaistusalueen ulkopuolelta”, Klopp sanoi.

“En ole nähnyt yhdenkään pelaajan tulevan vasemmalta ja laukoen pallon niin säännöllisesti ja tarkasti sellaisista paikoista maaliin Del Pieron jälkeen.”

Sen lisäksi, että Coutinho on pelaaja, jolla on mahdollisuus tehdä maaleja kuin tyhjästä, Klopp hehkuttaa myös brasilialaisen monipuolisuutta.

“Coutinho ei päässyt pelaamaan niin paljon lempipelipaikallaan [kymppipaikka], kun hän pelasi meillä, mutta hän on erinomainen kasipaikan pelaaja ja fantastinen vasen laitahyökkääjä, koska hän on uskomaton ahtaissa tiloissa”, Klopp kehaisi.

“Hän pystyy dominoimaan otteluita ja on todellinen voimavara, koska hän voi ratkaista ottelun joukkueelleen.

“Bayern tarvitsi häntä ja halusi hänet. Jos he pystyvät integroimaan hänet ja saamaan hänestä parhaan mahdollisen hyödyn, Bundesliigalla on käsissään todellinen huippupelaaja.”