Advertisement
" "

Klopp ja van Dijk Valioliigan joulukuun parhaat

Andros Townsendin kuukauden parasta maalia lukuun ottamatta Valioliigan joulukuun palkinnot menivät Liverpoolille. Jürgen Klopp valittiin kuukauden manageriksi ja keskuspuolustaja Virgil van Dijk kuukauden pelaajaksi. Valioliiga tiedotti valinnoista tänään verkkosivuillaan.

Kloppin valinta ei tullut yllätyksenä, sillä mies johdatti Liverpoolin Valioliigassa läpi täydellisen joulukuun. Seitsemästä liigaottelusta tuli seitsemän voittoa, joissa Liverpool mätti 22 maalia ja päästi ainoastaan kolme.

“Tämä on mukavaa, se on kirsikka kakun päälle”, kommentoi Klopp palkintoaan. “Kuukausi oli erittäin hyvä mutta haastava. Jokainen peli tuntui kuin kauden tärkeimmältä ottelulta. Se oli uskomatonta. Erittäin intensiivistä, mutta se teki siitä niin erityisen kuukauden.”

Klopp sai palkinnon toista kertaa urallaan, voitettuaan edellisen kerran syyskuussa 2016. Hän päihitti niin ikään ehdolla olleet Wolvesin Nuno Espirito Santon, West Hamin Manuel Pellegrinin, Tottenhamin Mauricio Pochettinon sekä Chelsean Maurizio Sarrin. Klopp kiitteli voitostaan valmennustiimiään.

“Tämä on sataprosenttisesti tiimityötä. Tiedän jotakin jalkapallosta, mutta paras kykyni on tuoda erittäin taitavia ihmisiä yhteen”, Klopp jatkoi. “On totta, että johdan sitä joukkoa, ja teen viimeiset päätökset mutta voin tehdä hyviä päätöksiä ainoastaan jos saamani tieto on loistavaa.”

Van Dijk puolestaan voitti kuukauden pelaajan palkinnon ensimmäistä kertaa. Hän on ylipäätään ensimmäinen palkinnon voittanut puolustaja sitten maaliskuun 2013, jolloin Tottenhamin Jan Vertonghen palkittiin parhaana. Kukaan muu hollantilaispelaaja ei ole saanut palkintoa sitten marraskuun 2013, jolloin Newcastlen maalivahti Tim Krul oli paras.

Äänestyksessä van Dijk päihitti ehdolla olleet West Hamin Felipe Andersonin, Chelsean Eden Hazardin, Tottenhamin Harry Kanen ja Son Heung-minin, Manchester Unitedin Marcus Rashfordin sekä joukkuetoverinsa Mohamed Salahin.