Advertisement

Klopp: Kesähankinnalla uskomaton potentiaali

Kun Alex Oxlade-Chamberlain siirtyi kesällä Arsenalista Liverpooliin 35 miljoonan punnan siirtosummalla, monet tahot ihmettelivät siirtoa. Arsenalissa pitkälti laidalla pelanneelle Oxlade-Chamberlainille ei tuntunut löytyvän edes sopivaa pelipaikkaa Liverpoolista, vaikka mies itse sanoikin haluavansa pelata enemmän keskellä. Arsenalin koettiin selviytyneen kaupasta selkeänä voittajana.

Puoli kautta myöhemmin, eikä Oxlade-Chamberlain vielä ole kunnolla ryhtynyt lunastamaan korkeaa siirtosummaansa. Hän on pelannut jokaisessa Liverpoolin Valioliiga-ottelussa siirtonsa jälkeen, mutta ollut vain viidesti avauskokoonpanossa asti. 24-vuotias Oxlade-Chamberlain on onnistunut tekemään toistaiseksi yhden maalin ja antamaan kaksi maalisyöttöä.

Bournemouthia vastaan sunnuntaina Oxlade-Chamberlain pelasi kuitenkin yhden Liverpool-uransa parhaista otteluista. Joukkue voitti vieraissa peräti 4-0 ja Oxlade-Chamberlain näytti hyökkäävässä roolissa keskemmällä hyvältä. Liverpoolin manageri Jürgen Klopp jaksoikin hehkuttaa kesän hankintansa potentiaalia ottelun jälkeen.


“Hän on oikealla tiellä. Pidän siitä, mutta hänellä on niin uskomaton potentiaali että ei edes tiedä, mitä hän ei ole vielä näyttänyt”, Klopp sanoi Sky Sportsin mukaan. “Tämä on vasta alku, mutta pidän siitä todella, todella paljon. Hän on mahtava pakkaus, täytyy sanoa.”

Liverpool matkustaa perjantaina Valioliigassa Oxlade-Chamberlainin entisen joukkueen Arsenalin vieraaksi. Klopp on viime otteluissa kierrättänyt pelaajiaan melko vahvasti, mutta tässä ottelussa Oxlade-Chamberlain haluaa varmasti näyttää kaikki temppunsa. Kloppin mielestä suurin kehityskohde Oxlade-Chamberlainin pelissä on siirtyminen hyökkäysorientoituneempaan ajatteluun.

“Toivottavasti hän pysyy kunnossa, se on kaikkein tärkeintä”, Klopp jatkoi. “Hän on joskus hieman liikaa keskikenttäpelaaja hyökkääjän sijaan – hän voi kehittää monia asioita, mutta olen tyytyväinen myös nykytilanteeseen.”