Klopp: ”Meidän olisi pitänyt ratkaista ottelu aikaisemmin” – Mourinhon mielestä Liverpool oli onnekas voittaessaan ottelun

Kuva: TT, Javier Garcia

Tottenhamin ja Liverpoolin välinen kamppailu päättyi tiukan väännön jälkeen vierasjoukkue Liverpoolin 0-1 voittoon. Ottelun ainokaisen teki Roberto Firmino, joka naulasi pallon vasemmalla jalallaan ohi Paulo Gazzanigan 37. peliminuutilla.

Molemmilla joukkueilla oli erinomaiset mahdollisuudet lisämaaleihin, mutta hyvistä paikoista huolimatta ruuti oli lauantai-illan ottelussa erityisen märkää. Varsinkin Spursille ottelun loppuhetkillä siunaantuneet tuhannen taalan paikat jäivät varmasti kaivelemaan Giovani Lo Celsoa sekä Heung-min Sonia.

Klopp surkutteli ottelun myöhästä ratkeamista

Ottelun jälkeisissä haastatteluissa joukkueiden managereilla oli hiukan risteävät mielipiteet ottelusta ja sen tuloksesta. Jürgen Klopp oli haastattelussa sitä mieltä, että Liverpoolin olisi pitänyt ratkaista ottelu jo toisen puoliajan alussa.

”Mielestäni kentällä oli tänään vain yksi joukkue, joka ansaitsi voittaa ja se olimme me. Varsinkin Tottenhamin vieraana se on erittäin spesiaalia. Kuitenkin se, että emme ratkaissut ottelua jo 50 tai 60 peliminuutin kohdalla oli oma vikamme.”

Klopp myös hieman kritisoi laitapuolustaja Andy Robertsonin heikkoja viimeisiä ratkaisuja keskityspaikoissa:

”Meillä oli paljon paikkoja ja saimme varsinkin Robbolle hyviä keskityspaikkoja boksin kulmalle. Hänen yrityksensä jäivät kuitenkin tänään ensimmäiseen puolustajaan, vaikka maalin edustalla oli pelaajiamme vapaana.”

”Kuitenkin tulos on tärkein minulle, niin kuin aina. Ja varsinkin voitto Tottenhamin vieraana tällä stadionilla tekee siitä entistä upeamman.”

The Special Onen mielestä Tottenham ansaitsi enemmän

Jose Mourinho oli kuitenkin omassa haastattelussaan eri mieltä ottelun kulusta ja väitti Liverpoolin olleen onnekas voittaessaan ottelun:

”Ennustin Liverpoolin voittavan Valioliigan jo kuukausia sitten, jos he voittavat Man Cityn. Tänään he kuitenkin olivat onnekkaita voittaessaan ottelun. Heidän olisi pitänyt päästää maali sekä Robertsonin olisi pitänyt saada ulosajo taklauksestaan.”

”Olisimme ansainneet enemmän tänään. Saimme luotua enemmän painetta toisella puoliajalla ja olimme paljon aggressiivisempia kuin vastustaja.”

Summa summarum

Mourinhon puheet eivät olleet täysin tuulesta temmattuja, koska Tottenham haastoi varsinkin toisella puoliajalla tappiotonta sarjajohtajaa toden teolla. Kuitenkin yksi joukkueen kauden parhaimmista peliesityksistä ei, hyvistä maalitekopaikoista huolimatta, tuottanut niukkaa tappiota enempää pohjoislontoolaisille.

Liverpoolin voitontahto ja rutiini oli kuitenkin jälleen kerran liikaa ja sarjajohtaja jatkaa turvallisen tuntuisella 16 pisteen kaulalla piikkipaikalla ennen sunnuntain Valioliigaotteluita. Tottenhamille tappio merkitsi sitä, että kaula neljäntenä olevaan Chelseaan ja Mestareiden liiga -paikkaan kasvoi jo yhdeksään pisteeseen.