Advertisement

Klopp mestaruutta juhliville Pool-faneille: “Pysykää kotona!”

Liverpool on juhlinut viime viikon torstaista alkaen kauan odotetun mestaruuden varmistumista. Joukkueen manageri Jürgen Klopp ja Liverpoolin pormestari Joe Anderson tiesivät heti muistuttaa, että kokoontumisrajoitukset ovat yhä voimassa. Todennäköisesti he tiesivät senkin, ettei muistuttelu auta kaikkien kohdalla.

Kaupungin väki on juhlinut rajusti. Perjantain ja lauantain välisenä yönä juhlijoiden ilotulitteista syntyi tulipalo. Sen ja muiden tungoksen aiheuttamien lieveilmiöiden myötä 34 ihmistä loukkaantui, ja kolme heistä vakavasti.

Liverpool Echo -lehden kautta Klopp lähetti faneille avoimen kirjeen, jossa hän vetosi faneihin muun muassa näin:


“Teidän intohimonne on minunkin intohimoni, mutta nyt kaikista tärkeintä on välttää julkisia kokoontumisia. Olemme sen velkaa kaikista haavoittuvaisimmassa asemassa oleville, hoitoalan työntekijöille ja poliiseille. Pyydän, juhlikaa, mutta juhlikaa turvallisesti ja yksityisesti.”

Varsin kypsää puhetta ottaen huomioon, että Kloppillekaan tilanne ei tietenkään ole mieluinen, vaan olisi varmasti mukavaa antaa ilon nousta ylimmilleen. “Myöhemmin” juhliminen on kieltämättä vähän eri asia kuin juhlia silloin, kun se on ajankohtaista.

Tottahan se silti on: terveys on suurin asia. Jopa himoittua mestaruuttakin suurempi.