Advertisement

Klopp puolustaa kohuhankintaansa

Siirtoikkunan viimeisen päivän mielenkiintoisimpia siirtoja oli Alex Oxlade-Chamberlainin siirto Arsenalista Liverpooliin. Arsenal oli jo hyväksynyt Chelsean tarjouksen Oxlade-Chamberlainista, mutta mies hylkäsi itse Chelsean ja vaihtoi mieluummin Liverpooliin. Myöhemmin kävi ilmi, että myös Arsenal oli tarjonnut keskikenttäpelaajalleen uutta, huomattavasti Liverpoolin vastaavaa rahakkaampaa sopimusta, mutta mahdollisuus työskennellä manageri Jürgen Kloppin kanssa painoi vaakakupissa enemmän.

Tiistaina Oxlade-Chamberlain oli ensimmäistä kertaa Liverpoolin avauskokoonpanossa, ja surkea esitys Leicesteriä vastaan vihastutti tai nauratti ihmisiä ympäri maailmaa näkökulmasta riippuen. Klopp on nyt kuitenkin asettunut pelaajansa tueksi, todeten että esityksessä oli myös hyvää. Hän uskoo myös kritiikin olevan tässä vaiheessa ennenaikaista.

“Kritiikki tuli aika äkkiä. Hänellä oli joitain hyviä tilanteita ja joitain epäonnekkaita tilanteita, mutta tämä oli hänen ensimmäinen ottelunsa avauksessa”, Klopp kommentoi The Guardianin mukaan. “Hän ei pelannut elämänsä parasta ottelua, joten jalkapallomaailmassa hän saa tällä hetkellä kritiikkiä, mutta minulla ei ole epäilyksiä. Hän pelasi erittäin hyvin joissain hetkissä mutta yrittää vielä sopeutua meidän pelityyliimme.”


Liverpoolin hyökkäyskalusto on ollut tällä kaudella tehokas, mutta puolustus erittäin ailahtelevainen. Etenkin erikoistilanteiden puolustamisessa on ollut isoja vaikeuksia. Viikonloppuna Liverpool matkustaa toistamiseen tällä viikolla Leicesterin vieraaksi. Paikka on heille vaikea, sillä Kloppin suojatit ovat hävinneet Leicesterissä kolme peräkkäistä ottelua. Ongelmia jo valmiiksi ailahtelevalle puolustukselle tuo kahden keskuspuolustajan loukkaantumiset. Dejan Lovren ei ole pystynyt harjoittelemaan selkävamman takia, kun taas Joel Matip sai pienen kolhun edellisessä ottelussa. Kummankin pelaaminen viikonloppuna on epävarmaa.

“Me laitamme joskus liikaa intoa ensimmäisen pallon purkamiseen, emmekä ole valmiita toiseen”, Klopp analysoi puolustuksen ongelmia. “Meillä on liikaa pelaajia yhdessä ryppäässä ykköspallossa joten kun se tulee takaisin emme ole hyvässä muodostelmassa. Meidän täytyy jatkaa töitä, mutta minun on myönnettävä että valmennan mieluummin joukkuetta joka osaa pelata jalkapalloa muttei puolustaa erikoistilanteita kuin toisin päin.”

Liverpool kohtaa Leicesterin vierasottelussa lauantaina kello 19.30 Suomen aikaa.