Advertisement

Klopp suurin syy Oxlade-Chamberlainin siirtopäätökseen

Alex Oxlade-Chamberlain oli siirtoikkunan viimeisen päivän kuumimpia nimiä. Arsenal oli jo hyväksynyt Chelsean tarjouksen Englannin maajoukkuepelaajasta, mutta mies itse hylkäsi siirron sinne. Hän hylkäsi myös Arsenalin rahakkaan jatkosopimustarjouksen ja siirtyi sen sijaan Liverpooliin summalla, joka saattaa nousta jopa 40 miljoonaan puntaan. Jonkin verran ihmetystä on herättänyt Liverpoolin valitseminen hallitsevan mestarin Chelsean sijaan, mutta miehen itsensä mukaan suuri vaikutus päätökseen oli Liverpoolin manageri Jürgen Kloppilla ja hänen ihailtavan vahvalla siteellä pelaajiinsa.

“Jopa katseltuani heitä neutraalina osapuolena viime kaudella, hän on hyvin mielenkiintoinen hahmo ja sellainen joka inspiroi myös henkilöitä jotka eivät ole tekemisissä seuran kanssa”, Oxlade-Chamberlain selittää Liverpool FC:n verkkosivuilla. “Kun häntä katsoo, näkee hänen intohimonsa ja sen, kuinka paljon hän välittää tästä pelistä. Asia, joka nousi esiin minulle oli hänen suhteensa pelaajiin ja kuinka tiiviissä yhteydessä hän on heidän kanssaan kentällä ja sen ulkopuolella.”

“Se on valtava asia ja ehdottomasti iso etu kun haluat kehittyä ja saada sellaisen suhteen manageriin. Siitä on varmasti apua. Ja tietysti se tapa jolla hänen joukkueensa pelaavat – hän saa pojat pelaamaan. Se selkeästi inspiroi minua. Se oli yksi tärkeimmistä – jos ei tärkein – syistä miksi tunsin että tämä paikka oli oikea paikka minulle.”


Maaottelutauon vuoksi Oxlade-Chamberlain ei ole vielä ehtinyt debytoimaan Liverpoolin paidassa. Hän oli Englannin avauskokoonpanossa molemmissa syyskuun maaotteluissa, mutta Liverpoolin hyökkäys ja keskikenttä ovat olleet alkukauden niin vahvassa vireessä, että seurassa kohtalo saattaa ainakin aluksi olla tulla vaihtopenkiltä peliin sisään.

Ensimmäinen mahdollisuus debyyttiin tulee todellisessa huippuottelussa, kun Liverpool kohtaa vieraissa Manchester Cityn lauantaina kello 14.30 Suomen aikaa.