Advertisement

Klopp: Unohtakaa Van Dijkin siirtosumma

Liverpool hankki kovan tason vahvistuksen takalinjoilleen. Kesästä saakka Liverpooliin yhdistetty hollantilainen Virgil Van Dijk siirtyy tammikuun ensimmäinen päivä Anfieldille 75 miljoonan punnan siirtokorvauksella. Van Dijkista maksettava siirtokorvaus tekee hänestä maailman kalleimman puolustajan. Liverpoolin manageri Jürgen Klopp pyytääkin joukkueen kannattajia unohtamaan uudesta pelaajastaan maksettavan korvauksen suuruuden.

Kloppilta kysyttiin Sky Sportsin toimesta, mitä hänen mielestä hollantilainen tuo joukkueeseen.

”Laatua”, kuului Kloppin vastaus.

”Sen takia hankimme hänet ja sen takia olimme hänestä kiinnostuneita. Hänestä puhuminen tällä hetkellä on hankalaa, sillä on teknisesti ottaen edelleen Southamptonin pelaaja.”

”Me emme määrittele hintaa. Sen tekevät markkinat. Kannattajien kannattaakin unohtaa hänestä maksettu hinta.”

”Me puhumme ainoastaan pelaajasta ja siitä, mitä hän voi tuoda joukkueeseen.”

Hollantilainen oli lähellä siirtyä Liverpooliin jo viime kesänä. Siirto kariutui Liverpoolin ollessa luvatta yhteydessä pelaajaan ilman Southamptonin suostumusta. Van Dijk jätti seuralleen kuitenkin siirtopyynnön, johon Southampton ei suostunut. Pelaaja vietti alkukauden koirankopissa, mutta on ollut hyvä päästyään takaisin tositoimiin.

Klopp tiedostaa, ettei Van Dijk ole välttämättä välittömästi valmis avauskokoonpanoon.

”Hänen täytyy sopeutua pelitapaamme. Se on täysin toisenlaista jalkapalloa mihin hän on tottunut. Olemme 100-prosenttisen varmoja, että hän tulee onnistumaan.”