Advertisement

Kloppin kritiikistä huvittunut Lampard: “Liverpool käytti Chelsean tavoin rahaa voittaakseen mestaruuden”

Chelsean Frank Lampard ja Liverpoolin Jürgen Klopp ovat jälleen tukkanuottasilla.

Chelsea on käyttänyt siirtoikkunan aikana yli 200 miljoonaa euroa tähtipelaajahankintoihin, kun taas Liverpoolin kassa on menneenä kesänä ehtynyt vain noin viidellä prosentilla tästä summasta. Klopp on piikitellyt, että “Liverpool ei voi toimia kuin Chelsea, koska joukkue on erilainen kuin nämä valtioiden ja oligarkkien omistamat seurat”.

Lampard vastaa kritiikkiin “enemmänkin huvittuneena kuin ärsyyntyneenä”. Hän uskoo, että Kloppin lausunnossa on kyse sekä tämän kesän hankintojen vähyyden puolustamisesta kuin aikaisemmin tehtyjen hankintojen valikoidusta unohtamisesta. “Minusta ei ole väliä, minkä alan toimijoita Valioliiga-seurojen omistajat ovat. He ovat joka tapauksessa vauraita”, hän kuittasi puheet omistajista.


“Käypä läpi Liverpoolin pelaajia: Van Dijk, Alisson, Fabinho, Keita, Mane, Salah, he kaikki ovat uskomattomia pelaajia, jotka ovat myös maksaneet todella paljon”, hän kehui viitaten samalla myös siihen, että pata kattilaa soimaa. “Liverpoolin tarina on loistava, heillä on loistava valmentaja ja loistavia pelaajia, mutta pelaajiin on mös käytetty rahaa. Ja tänä vuonna me olemme käyttäneet rahaa, nyt on aika tehdä töitä.”

Lampardin kommenteissa on järkeä, sillä Siniset on vasta vapautunut siirtokiellosta, jonka vaikutuksia se nyt luonnollisesti paikkaa.

Toisaalta tottahan se on, että jotkut seurat käyttävät enemmän rahaa kuin toiset. Esimerkiksi tammikuusta 2016 alkaen Chelsea on käyttänyt hankintoihin eniten rahaa, kun taas Liverpool tulee viidentenä. Toki täytyy ottaa huomioon myös pelaajien myyminen. Nettohankinnoissa Chelsea on kolmas ja Pool kuudes.

Siirtohankintoihin käytetty summa alkaen 1/2016

1. Chelsea £813,2M
2. Man City £740,9M
3. Man Utd £655,5M
4. Arsenal £457,6M
5. Liverpool £441,2M
6. Tottenham £362,5M