Advertisement

Kloppin mielestä kuuden pisteen sarjajohto ei merkitse mitään

Valioliigan kausi alkaa kahta joukkuetta lukuun ottamatta olla puolivälissä. Kun Southampton ja West Ham saavat tämäniltaisen ottelunsa pelattua, ovat kaikki joukkueet pelanneet 19 ottelua ja kohdanneet toisensa kerran.

Sarjan kärjessä on 51 pistettä kerännyt Liverpool ainoana joukkueena ilman tappioita. Toisena on kuuden pisteen päässä Tottenham, sekä kolmantena seitsemän pisteen päässä kaksi ottelua putkeen hävinnyt Manchester City.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ei ehdi kuitenkaan rentoutumaan mukavasta sarjajohdosta huolimatta. Hänen mukaansa tuo piste-ero ei merkitse mitään, sillä he joutuvat pelaamaan vielä kaikkia kovimpiakin vastustajia vastaan kauden jälkimmäisellä puoliskolla.

”Se ei merkitse mitään. Tärkeää on vain se, paljonko pisteitä me olemme keränneet, ei vastustajien pistemäärä, sillä mitä on kuusi pistettä? Ei mitään. On monta muutakin todella vahvaa joukkuetta, ja meidän täytyy pelata vielä heitä kaikkia vastaan”, Klopp totesi Sky Sportsin mukaan. ”Kauden ensimmäinen osa on ohi, ja toinen alkaa jo kolmen päivän päästä Arsenalia vastaan. Kausi on ollut rankka, mutta toistaiseksi hyvä meille. Meidän täytyy vain jatkaa samaan tapaan.”

Kuten Klopp totesi, kautta on jäljellä vielä paljon. Liverpoolilla on kuitenkin erinomaiset asetelmat hakea liigamestaruutta kaupunkiin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Liverpool on voittanut Englannin pääsarjan viimeksi vuonna 1990, eli vuonna 1992 perustetun Valioliigan mestaruutta se ei ole päässyt juhlimaan vielä koskaan.