Kolumbia vakuuttavaan voittoon Argentiinasta – Venezuela ja Peru tasapeliin

Argentiinan ja Kolumbian väliseen otteluun lähdettäessä, Lionel Messin johtamat argentiinalaiset olivat ennakkoon pieniä suosikkeja. Kolumbia ei ollut kyennyt voittamaan Argentiinaa peräti 12 vuoteen. Joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa Copa American alla ja tuo ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Ensimmäisellä puoliajalla Kolumbia oli joukkueista selvästi aktiivisempi ja pystyi luomaan paremmin organisoituja hyökkäyksiä. Argentiinan pelistä puuttui terävyys, mutta Kolumbiakaan ei maalinteossa onnistunut, joten tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla Messi pääsi hieman paremmin otteluun mukaan ja alku menikin Argentiinan pienoisessa hallinnassa. Messi murtautui kertaalleen hyvin Kolumbian rangaistusalueelle, mutta muuten hyvät paikat jäivät alkuun puuttumaan. 66. minuutilla Argentiina sai ensimmäisen erinomaisen maalintekopaikan kulmapotkun jälkitilanteesta. Kolumbia selvitti kulmatilanteen, mutta Argentiina sai pelattua pallon Sergio Agüerolle, joka keskitti pallon maalille. Nicolas Otamendi pääsi puskemaan palloa hyvin, mutta David Ospina selvitti tilanteen erinomaisella reaktiotorjunnallaan. Messi pääsi vielä puskemaan torjunnasta kimmonneen pallon, mutta pusku meni puoli metriä ohi maalin.

Kolumbialla oli puolestaan toisella puoliajalla suuria vaikeuksia päästä otteluun mukaan, mutta tästä huolimatta se hiljensi argentiinalaisyleisön 71. minuutilla. James Rodriguez antoi täydellisen pitkän puolen vaihdon Roger Martinezille, joka leikkasi loistavasti vasemmalta Argentiinan rangaistusalueelle. Täydellinen pommi takakulmaan vei Kolumbian 0-1 johtoon.

86. minuutilla Kolumbia meni jo 0-2 johtoon. Maalintekijänä viisi minuuttia aiemmin vaihdosta kentälle tullut Duvan Zapata, joka on ollut hurjassa vireessä Serie A:ssa tällä kaudella. Ottelu päättyi myös näihin numeroihin ja Kolumbialle hyvin vakuuttava voitto avausottelusta. Samalla murtui myös 12 vuoden ”kirous” Argenttiinaa vastaan.

Lauantain aiemmassa ottelussa Venezuelan sekä Perun välinen ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Tuossa ottelussa Peru oli hieman niskan päällä ja sai luotua myös hieman enemmän maalintekopaikkoja, niissä kuitenkaan onnistumatta.

Tämä ottelu oli jatkopaikan kannalta tärkeä ottelu, sillä oletettavasti Brasilia menee lohkossa menojaan, mutta toinen sija on täysin Bolivian, Venezuelan ja Perun otettavissa.

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!