Advertisement

Kolumbian maajoukkuemies Bournemouthin keskikentälle

Bournemouth on hankkinut kolumbialaisen keskikenttäpelaajan Jefferson Lerman Espanjan pääsarjajoukkue Levantesta. Bournemouth pulittaa Lermasta peräti 25 miljoonaa puntaa, mikä on seuran maksama siirtoennätys. Aiempi ennätys oli viime kesänä Nathan Akésta Chelsealle maksettu 20 miljoonaa puntaa. Lerma allekirjoitti Bournemouthin kanssa viiden vuoden mittaisen sopimuksen.

23-vuotias Lerma nousi Kolumbian maajoukkueeseen vasta viime marraskuussa, mutta on nopeasti ottanut tärkeän roolin. Hän pelasi Kolumbian kaikissa neljässä ottelussa kesän MM-kisoissa. Avauskokoonpanossa Lerma oli niin ensimmäisessä ottelussa Japania kuin pudotuspelikierroksella Englantiakin vastaan.

“Olen hyvin iloinen, että olen AFC Bournemouthin pelaaja”, Lerma kommentoi seuran verkkosivuilla. “Siirrossa kesti hyvin kauan, koska seuroilla kesti päästä yhteisymmärrykseen, mutta tärkeintä on että olen nyt täällä ja kaikki saivat mitä halusivat. Olen aina rakastanut Valioliigan tyyppistä jalkapalloa ja olen hyvin kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Odotan innolla menestystä ja sitä, että pääsen tekemään tärkeitä asioita tämän seuran eteen.”

Lerma on ollut Bournemouthin hankintalistalla koko kesän ajan. Seuran manageri Eddie Howe onkin tyytyväinen, että siirto saatiin vihdoin maaliin asti.

“Ei ole mikään salaisuus, että olemme jahdanneet Jeffersonia jo jonkin aikaa tänä kesänä”, Howe kertoi. “Siirto on ollut haastava, mutta olen varma että se on kaikkien tekemän kovan työn arvoinen. Jefferson on erittäin lahjakas pelaaja ja äärimmäisen kova urheilija joka tuo jotain uutta keskikentällemme. Hänellä on paljon Valioliigaan soveltuvia ominaisuuksia ja odotan innolla että pääsen työskentelemään hänen kanssaan.”