Advertisement

Kommentti: Alexis Sanchez varjo entisestään – ongelmat alkoivat jo viime kaudella

Mitä on tapahtunut uskomattomalle taiturille Alexis Sanchezille? Pari edellistä kautta chileläinen teki Valioliigassa lähes mitä halusi, kenelle halusi. Nyt tilanne vaikuttaa täysin päinvastaiselta. Mikä on muuttunut? Yritystä pelaajalta edelleen löytyy, mutta hän ei missään nimessä ole ollut totutun tehokas tällä kaudella. Ei Arsenalissa alkukaudella eikä myöskään Manchester Unitedissa siirtonsa jälkeen.

Viime kaudella Sanchez tehtaili huimat 30 maalia kaikki kilpailut huomioiden. Tähän päälle maalisyöttöjä tuli 19 hänen pelaamissaan 51 ottelussa. Toissakaudella maaleja tuli 17 ja syöttöjä 11. Tuolloin pelaaja kärsi paljon loukkaantumista ja otteluita hän pelasi vain 41. Ensimmäisellä Arsenal-kaudellaan hän teki 25 maalia ja viimeisellä La Liga -kaudellaan Barcelonassa maaleja syntyi 21.

Tällä kaudella saldo on ollut huolestuttavan alhainen. Koko kaudella maaleja on syntynyt yhteensä 8. Näistä vain yksi on tullut Manchester Unitedissa. Peliminuutteja uudessa seurassa on tullut 748. Laukauksia Sanchezilla on ollut 15 ja hän on menettänyt pallon peräti 227 kertaa. Tilanne ei todellakaan näytä kovin hyvältä Unitedille eikä etenkään pelaajalle itselleen.

Väitän tilanteen juontavan juurensa viime kauden loppupuolelle. Tuolloin oli esillä viitteitä siitä, etteivät chileläisen ja hänen joukkuetovereidensa välit ole sillä tasolla, millä niiden kuuluisi olla. Viime vuoden maaliskuussa Sanchez penkitettiin tärkeässä Liverpool-ottelussa, kun hän oli aiemmin viikolla rynnännyt ulos harjoituksista kesken kaiken. Tapausta seurasi kapteenin Laurent Koscielnyn sekä chileläinen pienimuotoinen välienselvittely.

Kesällä Manchester City ilmoitti haluavansa pelaajan itselleen, joka sai chileläisen pään varmasti osaltaan sekaisin. Hänellä oli viimeinen vuosi käynnistymässä sopimuksestaan Arsenalin kanssa, joten hän itse varmasti ajatteli siirron Cityyn olevan varma. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, sillä Arsenal päätti pitää pelaajan itsellään.

Samaan aikaan Chilessä järjestettiin marsseja, joiden toivottiin Sanchezin jättävän tyttöystävänsä. Tätä pidettiin syyllisenä pelaajan heikkoihin esityksiin maajoukkueessa ja siihen, että pelaajan katsottiin lihoneen liikaa. Todellisuudessa pelaaja ei ollut lihonut ollenkaan. Marssi kuitenkin järjestettiin ja kausi lähti käyntiin Arsenalin paidassa. Lähtökohdat kaudelle olivat kaukana optimaalisesta.

Esitykset Valioliigassa alkoivat heikosti ja sama jatkui maajoukkueessa. Tämä johti lopulta Chilen karsiutumiseen kesän MM-kisoista. Otteet Arsenalissa alkoivat kuitenkin hieman piristyä ja pelaaja tuntui löytävän jonkinasteisen maalivireen. Hän teki useammassa ottelussa maalin peräkkäin, kunnes tuli tammikuu.

Kuva: Alloverpress.fi

Manchester City astui jälleen mukaan ilmoittaen haluavansa yhä pelaajan, muttei ollut valmis maksamaan sitä, mitä Arsenal pelaajasta halusi. Sanchezin pasmat tuntuivat seonneen jälleen. Manchester United näki tilaisuutensa napata pelaajan paikallisvastustajansa edestä ja teki pelaajasta tarjouksen, joka lopulta toi hänet Old Traffordille.

Sanchezin peliesityksiin uusi alku uudessa seurassa ei kuitenkaan tuonut muutoksia. Samat erittäin ailahtelevat otteet jatkuvat sillä erolla, ettei pelaaja tunnu osuvan tällä hetkellä maaliin mistään. Myös pallon menetykset ovat olleet ajoittain karmaisevia.

Marcus Rashford pelasi loistavasti vasemmalla laidalla Liverpoolia vastaan tehden molemmat Unitedin maalit 2-1 päättyneessä ottelussa. Vaikka Sanchez pelasi samaan aikaan, tällä kertaa kymppipaikalla, antavat Rashfordin otteet myös painetta Sanchezille. Seuran manageri Jose Mourinho ei voi kovin kauaa odottaa chileläisen vireen löytymistä ja jatkaa Rashfordin penkittämistä.

Chilen karsiutuminen ensi kesän MM-kilpailuista voi olla Sanchezille ensi kautta ajatellen hyvä asia. Hänellä on nyt koko kausi aikaa valmistautua seuraavaan kauteen ja nollata kuluneen kauden pettymykset. Useiden MM-kisoihin osallistuvien pelaajien kauden alku on toisinaan viivästynyt riippuen siitä, miten pitkälle maa on kilpailuissa menestynyt. Chileläinen sen sijaan pääsee starttaamaan heti kauden alusta ja tällä kertaa puhtaalta pöydältä. Kunhan ensin on selvitty kuluvasta kaudesta ja sen tärkeistä otteluista muun muassa Mestarien liigassa.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom