Advertisement

Kommentti: Arsenalin tulevaisuus näyttää lupaavalta

Arsenalin kannattajien keskuudessa eletään tällä hetkellä jännittäviä aikoja. Normaalisti tammikuun siirtoikkuna ei ole merkittävää säpinää seurassa aiheuttanut, mutta tällä kaudella tilanne on toinen. Alexis Sanchez lähti seurasta Manchester Unitediin, jota pidetään yhtenä Arsenalin verivihollisista. Toisaalta samalla ovenavauksella seuraan saapui Unitedista Henrik Mkhitaryan. Huhut ovat tuomassa seuraan myös Dortmundin erittäin tehokasta hyökkääjää Pierre-Emerick Aubameyangia sekä WBA:n aliarvostettua topparia Jonny Evansia. Evans on toki huhujen mukaan ollut myös Manchester Cityn kiikarissa. Tammikuussa seuraan saapui myös nuori keskuspuolustaja Kostantinos Mavropanos. Nuori kreikkalainen on suurelle yleisölle täysin tuntematon nimi, mutta hankinta on ollut tarkkaan harkittu.

Se, jääkö Arsenal siirtoikkunoissa kuluvan kauden osalta voitolle jää nähtäväksi, kun tammikuun siirtoikkuna lopulta viikon päästä sulkeutuu. Tällä hetkellä tilanne on vielä hieman 50/50. Sanchez ei halunnut jäädä seuraan ja nosti suurta palkkaa joukkueessa. Theo Walcott myytiin pois ja Arsenal sai hyvät siirtokorvaukset sekä erittäin suuren palkkarahan uudelleen käytettäväksi. Kesällä seuraan saapui ilmaissiirrolla Sead Kolasinac, josta on jo nyt kasvanut kulttipelaaja seuran kannattajien keskuudessa. Myös Alexandre Lacazettelta on tulevaisuudessa lupa odottaa seurassa suuria tekoja. Mkhitaryan on todistanut taitonsa ja mikäli seuran manageri Arsene Wenger onnistuu antamaan armenialaiselle varauksettoman luottamuksen, tulee hän loistamaan myös Arsenalissa. Siitä ei ole epäilystäkään.

Mutta mikä mies on Konstantinos Mavropanos? Nuori kreikkalainen, josta juuri kukaan Valioliigan kannattaja ei ole kuullut sanaakaan ennen Arsenaliin siirtymistään. Hyvin vaikea nimi kannattaa kuitenkin viimeistään nyt painaa mieleen, sillä tältä pelaajalta on lupa odottaa Valioliigassa isoja asioita tulevaisuudessa. Pelaaja on erittäin fyysinen ja nopea ja näiden vahvuuksien lisäksi pärjää pääpelissä ja osaa pelata myös jalalla. Hankinta ei myöskään ollut Wengerin, mikä onkin nyt se tärkein seikka. Kyseessä oli uuden hankintaosaston johtajan Sven Mislintatin löytö. Mislintat puolestaan on henkilö, joka on löytänyt Dortmundiin muun muassa Aubameyangin, Mkhitaryanin, Ousmane Dembelen, Sinji Kagawan, Mats Hummelsin sekä Robert Lewandowskin. Vain muutaman nimen tähän mainitakseni. Lista jatkuu pitkänä, joten sitä ei kannata tähän kokonaan luetella.


Kuva: Alloverpress.fi

Mavropanos on pelaaja, jonka Mislintat kertoi olevan SE pelaaja, jonka saksalainen hankkii Arsenaliin ensimmäisenä. Ja niin hän myös hankki. Mislintat on yksi arvostetuimmista lahjakkuuksien löytäjistä, joten juuri tämä tekee Mavropanoksesta myös erittäin mielenkiintoisen hankinnan. Wenger kertoi pelaajan saavuttua, että nuori kreikkalainen lähtee luultavasti vielä siirtoikkunan aikana lainalle. Toistaiseksi näin ei ole käynyt ja sen sijaan Wenger on parin harjoituksen jälkeen kertonut olevansa erittäin vaikuttunut nuoren kreikkalaisen kypsyydestä ja kyvyistä pelaajana.

Pelaajan kyvyt vaikuttivat tulleen myös Wengerille hieman yllätyksenä ja se voi tarkoittaa erittäin hyvää. Tällä hetkellä Arsenalin kausi on ollut vaikeuksien sävyttämä. Uudet hankinnat, mikäli Evans tai vähintään Aubameyang seuraan saapuvat, voivat nostaa joukkueen uuteen nousuun. Tulevaisuus näyttää kuitenkin lupaavalta. Seurassa on jo nyt kaksi Mislintatin timanttia ja kolmas mahdollisesti matkalla. Saksalaisen on annettu aloittaa työnsä seurassa ja häneen tunnutaan myös luotettavan.

Wenger jatkaa managerina vähintään kuluvan kauden loppuun ja mahdollisesti siihen päälle myös yhden vuoden lisää. Se mikä tulee olemaan ranskalaismanagerin päätös kesällä, jää vielä hetkeksi kaikkien jännitettäväksi. Sopimusta hänellä on kausi vielä kuluvan kauden päälle jäljellä. On kuitenkin mahdollista, että Wenger voisi siirtyä maajoukkuevalmentajaksi kesän MM-kisojen jälkeen, mikäli tällainen mahdollisuus hänelle avautuisi. Ottamatta sen enempää kantaa, mitä managerin suhteen tapahtuu kesällä, on seuran aktiivisuus tammikuun siirtoikkunassa joka tapauksessa lupauksia herättävä. Seura on saanut Wilsherestä kesken kauden pelaajan, joka on osoittanut olevansa yksi Valioliigan parhaista tällä hetkellä. ”Like a new signing” termi on Arsenalin kannattajille hyvin tuttu, mutta Wilsheren kohdalla se vaikuttaisi kerrankin osuvan kohdilleen. 25-vuotiaan jatko seurassa yhdessä Mesut Özilin kanssa on tulevaisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Seuralla ei ole varaa menettää kaksikosta kumpaakaan, sen ovat joukkueen loppuvuoden ja alkuvuoden pelit osoittaneet.