Advertisement

Kommentti: Euroopan huippusarjat käymässä jo tylsiksi – onneksi on Mestarien liiga!

Tänäkin vuonna Euroopan viidessä kovimmassa sarjassa jo kolmessa mestaruus on jaettu huhtikuun puoliväliin mennessä.

Valioliigan mestaruus ratkesi tänä vuonna jo käytännössä tammikuussa, vaikka viimeisen sinettinsä se sai vasta sunnuntaina. Manchester City on ollut koko kauden ylivertainen, eikä yhdelläkään joukkueella ole ollut saumaa taistella mestaruudesta. City johtaa sarjaa 16 pisteen erolla, kun sarjaa on pelaamatta vielä viisi kierrosta. Tammikuusta alkaen suurin mielenkiinto onkin keskittynyt putoamiskamppailuun ja TOP-4 -sijoituksiin.

Espanjan La Liigassa puolestaan FC Barcelonan ylivoimaisuus on ollut huimaa. Kataloonialaiset eivät ole hävinneet kauden aikana vielä kertaakaan. 32 sarjakierroksen jälkeen joukkueen piste-ero toisena olevaan Atletico Madridiin on 11 pistettä, joten Espanjassakin mestaruustaistoa käydään enää teoreettisesti. Real Madridin sukellus syyskaudella vei suurimman mielenkiinnon tämän kauden La Liigasta.

Italian Serie A on ollut tällä kaudella mielenkiintoisin näistä Euroopan huippusarjoista. Napoli johti sarjaa maaliskuun alkuun asti, mutta viime kierroksilla joukkue on joutunut tyytymään liian usein pistejakoon. Juventus ei ole saumaansa jättänyt käyttämättä, vaan torinolaiset ovat kammenneet väkisin rinnalle ja ohi, ja joukkueen ero Napoliin on kasvanut jo kuuteen pisteeseen, kun sarjaa on vielä kuusi kierrosta pelaamatta. Juventus ja Napoli kohtaavat tulevana viikonloppuna, jolloin Napoli on käytännössä pakkovoiton edessä, mikäli joukkue vielä mielii mestaruudesta taistella.

Ranskan Ligue 1:ssä mestaruus oltaisiin voitu jakaa jo ennen kauden alkua, siitäkin huolimatta, että Monaco onnistui edellisellä liigakaudella mestaruuden voittamaan. Neymarin ja Dani Alvesin hankintojen myötä PSG on aivan ylivertainen joukkue Ranskan liigaan. Sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvat Monaco, Lyon ja Marseille pystyvät yksittäisessä ottelussa pistämään pariisilaisille kampoihin, mutta pitkässä sarjassa yhdelläkään edellämainituista ei ole saumaa mestaruuteen. PSG onkin ollut kauden aikana odotetun vahva, ja joukkue varmisti mestaruuden sunnuntaina tylyllä tavalla. Pariisin ylpeys ryöpytti sarjakakkosena olevaa Monacoa peräti 7-1 -lukemin. Lukemat kuvaavat hyvin sarjan suuria tasoeroja.

Saksan Bundesliigassa Bayern Munchen on jälleen ollut totutun vahva, mutta näin ylivertaisesti tuskin kukaan odotti Bayernin mestaruutta voittavan. Bayernin sarjajohto on huimat 20 pistettä, kun 30 sarjakierrosta on pelattu. Mestaruus varmistui jo aikoja sitten ja sarjan suurin mielenkiinto kohdistuu viimeisillä kierroksilla siihen, mitkä joukkueet selvittävät tiensä ensi kauden Mestarien liigaan.

Mestaruudesta pelataan siis enää Italiassa, ja teoreettisesti myös Espanjassa. Juuri tällä hetkellä tilanne on jopa huolestuttava. Varsinkin, kun Ranskassa PSG:n ja Saksassa Bayernin ylivoimaa ei kukaan pysty estämään.

Valioliigan odotetaan tasoittuvan ensi kaudeksi, kuten myös Espanjan La Liigan. Italiassa on monia seuroja, jotka pystyvät tekemään kiusaa Juventukselle, mutta pitkässä sarjassa Juventus tuntuu osoittautuvan vuosi toisensa jälkeen ylitsepääsemättömäksi esteeksi.

Hieman outoa on myös se, että näiden viiden huippusarjan suvereeneista mestareista ainoastaan yksi on mukana enää Mestarien liigan välierissä. PSG tippui jo neljännesvälierissä ja Juventus, City ja Barcelona lähtivät laulukuoroon puolivälierissä.

Bayern on ainoa joukkue, joka taistelee liigamestaruuden lisäksi Mestarien liigan voitosta. Välierien muut joukkueet ovat Real Madrid, AS Roma sekä Liverpool. Edellä mainittua kolmikkoa yhdistää yksi asia. Jokainen on oman maansa sarjassa tällä hetkellä sijalla kolme.

Liigamestaruudet on lähes kaikki jo jaettu eikä viimeisillä kierroksilla hirveästi enää pelattavaa ole, joten voitaneen yhteenvetona todeta. Onneksi on Mestarien liiga!