Advertisement

Kommentti: Joko Koemanin palli heiluu?

Eipä käy kateeksi Ronald Koemanin asemaa Evertonin peräsimessä. Kauden alku on ollut kaikkea muuta kuin onnistunut ja sunnuntaina lisää lunta tupaan tuli kotiottelussa Arsenalia vastaan.

Everton hävisi kotikentällään Arsenalille peräti 2-5 ja liverpoolilaisseura valahti sarjassa sijalle 18 eli putoajan paikalla.

Evertonin joukkue muuttui kesällä isolla kädellä, kun joukkue myi Romelu Lukakun Manchester Unitediin, Gerard Deulofeun Barcelonaan, Tom Cleverleyn Watfordiin sekä Gareth Barryn West Bromwichiin. Menetykset olivat valtaisia, mutta niin olivat hankinnatkin.


Swanseassa loistanut Gylfi Sigurdsson ostettiin seurahistorian kalleimmalla summalla, kärkiseurojenkin kiikarissa ollut toppari Michael Keane tuli vahvistamaan puolustusta, Englannin maajoukkueen tuleva ykkösmaalivahti Jordan Pickford hankittiin maalille, Ajaxissa loistanut Davy Klaassen keskikentälle ja vielä kun Wayne Rooney palasi ilmaisella siirrolla kotiin, oli odotukset Everton-leirissä korkealla.

Ennen kautta villeimmissä asiantuntija arvioissa Evertonin uskottiin taistelevan tällä kaudella jopa Mestarien liiga paikasta, mutta surkea kauden alku on jo vesittänyt nämä mahdollisuudet.

Muutokset kesällä ovatkin osoittautuneet liian suuriksi, eikä Koeman ole saanut hiottua joukkueesta yhtenäistä, jonka vuoksi joukkueen peli on tällä hetkellä täysin sekaisin. Joukkueen kenties jopa suurin ongelma on se, ettei joukkueesta löydy tällä hetkellä selkeää johtajaa joka herättäisi joukkueen. Gareth Barryn myyminen WBA:n riveihin olikin joukkueen kentien suurin virhe kesällä.

Kovilla odotuksilla joukkueeseen kesällä tulleet Sigurdsson, Klaassen, Keane sekä Pickford ovat myös flopanneet erittäin pahasti uudessa seurassaan. Pickford on joutunut alkukauden yhdeksässä Valioliiga ottelussa kaivamaan pallon selkänsä takaa jo 18 kertaa, mikä on koko sarjan kolmanneksi eniten. Keane on ollut kuin varjo itsestään, eikä puolustuslinja ole muutenkaan löytänyt yhteistä säveltä. Sigurdssonilta ja Klaasseenilta odotettiin tehoja, mutta molempien pelaajien maalisarake Valioliigassa näyttää pyöreää nollaa.

Evertonille Valioliigassa on osunut tällä kaudella vain kaksi pelaajaa, kun Wayne Rooney on maalannut neljästi ja Oumar Niasse kolmesti. Tehoja vaaditaan jatkossa myös muilta, mikäli joukkue mielii kurssinsa kääntää.

Jos Valioliigassa alkukausi on ollut joukkueelle pettymys, niin sitä se on ollut myös eurokentillä. Liverpoolilaisseura arvottiin Eurooppa liigassa samaan lohkoon italialaisen Atalannan, ranskalaisen Lyonin ja kyproslaisen Apollonin kanssa. Kolmen kierroksen jälkeen Evertonilla on kasassa vain yksi piste, joka tuli kotiottelusta Apollonia vastaan. Mikäli Everton mielii lohkosta vielä jatkoon on sen käytännössä ottaen voitettava jokainen jäljellä olevasta kolmesta ottelusta. Nykyisillä peliesityksillä se vaatisi suuren ihmeen.

Koemanin asema joukkueen managerina onkin erittäin lähellä loppua lähiviikkoina, ellei jopa lähipäivinä. Vielä kolme viikkoa sitten joukkueen osaomistaja Farhad Moshiri vakuutti, että Koemanilla on hänen täysi tukensa, mutta peliesitykset ovat tämänkin jälkeen olleet surkeita. Onkin siis vain ajankysymys milloin Koeman saa kenkää.

Everton kohtaa Carabao Cupissa keskiviikko-iltana Stamford Bridgellä Chelsean ja sunnuntaina joukkue matkustaa Leicesterin vieraaksi. Mikäli Koeman vielä näissä otteluissa Evertonia luotsaa, on vähintään toinen vaikeista vierasotteluista voitettava.