Kommentti: Mestarien liigan välieräpaikat jaettiin jo ensimmäisissä osaotteluissa

Mestarien liigan puolivälieräparit olivat ennakolta mielenkiintoisia, mutta jokaisen otteluparin suurin jännitys katosi hieman yllättäen jo ensimmäisten osaotteluiden jälkeen.

Tiistain mielenkiintoisin kamppailu käytiin Juventuksen ja Real Madridin välillä. Juventus kampesi tiensä puolivälieriin upealla nousulla Tottenhamia vastaan Wembleyllä, mutta tuon pidemmälle joukkueen rahkeet eivät tämän kauden Mestarien liigassa riittäneet. Real Madrid jyräsi avausosassa vaisusti pelanneen Juventuksen peräti 3-0, ja tuosta sillasta joukkue ei tule enää millään nousemaan.

Tiistain toisessa kamppailussa Manchester Unitedin neljännesvälierissä tiputtanut Sevilla isännöi Saksan ykkösseuraa Bayern Munchenia. Sevilla oli ottelussa ensimmäisen puoliajan jopa niskan päällä, mutta supertähtiä vilisevä saksalaisseura kampesi väkisin tasoihin ja ohi. Kovana kotijoukkueena tunnetun Bayernin 2-1-vierasvoitto sinetöi tämänkin otteluparin jo avausosan jälkeen.

Keskiviikkona pelattiin puolivälierien mielenkiintoisin kamppailu, kun Englannin suurseurat Liverpool ja Manchester City kohtasivat Anfieldilla. Ottelusta oli lupa odottaa runsasmaalista ja viihdyttävää kamppailua, mutta Liverpoolin täysin ylivoimainen näytös ottelun ensimmäisellä puoliajalla tappoi suurimman jännityksen pelistä. Liverpool latoi 3-0-numerot taululle jo ensimmäisellä puoliajalla, ja toisen puoliajan puolustustaistelu jätti Cityn ilman elintärkeää vierasmaalia.

City on kotiottelussaan lähes mahdottoman tehtävän edessä. Mikäli Liverpool onnistuu tekemään vierasmaalin, on Cityn kyettävä tekemään peräti viisi maalia. Ensimmäisen osaottelun perusteella – jossa City ei kyennyt rakentamaan ainuttakaan vaarallista maalipaikkaa – viiden maalin tekeminen kuulostaa utopistiselta.

Keskiviikon toisessa ottelussa kilpailun suurin mestarisuosikki FC Barcelona oli totutun vahva Camp Noulla. Roma taisteli vastaan sen minkä pystyi, mutta lopulta Barcelona paketoi otteluparin 4-1-voitollaan. Roma teki ottelussa peräti kaksi omaa maalia, joista joukkue maksoi kovan hinnan.

Ensi viikolla pelattaviin toisiin osaotteluihin ei enää juurikaan panosta jäänyt, ellei sitten viime vuoden kaltaista ihmettä (FC Barcelona-PSG) nähdä.

Välieriin selviytyvät jälleen kilpailun kestomenestyjät Real Madrid, FC Barcelona sekä Bayern Munchen. Liverpoolin välieräpaikka on monelle suuri yllätys, mutta joukkueen fantastinen hyökkäyspelaaminen ja kauden edetessä parantunut puolustuspelaaminen antaa joukkueelle mahdollisuuden taistella jopa kilpailun voitosta.