Advertisement

Kommentti: Roy Hodgson Palacelle parempi vaihtoehto kuin de boer

Viime viikon maanantaina Crystal Palace ilmoitti erottaneensa managerinsa Frank De Boerin. Uutinen ei tullut kenellekään yllätyksenä, vaikkakin hieman oudolta hollantilaisen erottaminen kuulostaa vain 77 työpäivän ja neljän hävityn Valioliiga-ottelun jälkeen. De Boer oli luomassa seuraan täysin uudenlaista pelifilosofiaa. Annettu aika ei missään nimessä ollut tällaiseen muutokseen riittävä.

Uusi manageri sen sijaan oli monelle ainakin jonkinasteinen yllätys. Hän on 70-vuotias Roy Hodgson, joka on valmentanut muun muassa Englannin ja Suomen maajoukkueita. Hodgsonille ominaista on saada joukkue puolustamaan erittäin organisoidusti ja juuri tätä Crystal Palace tällä hetkellä tarvitsee. Joukkueen materiaali on hyvin rajallinen ja Hodgsonin pelifilosofia antaa hyvät mahdollisuudet  tällaiselle joukkueelle taistella otteluissa voitosta myöskin ennakkoa vahvempia joukkueita vastaan.

Hyvänä esimerkkinä on Suomen maajoukkue. Materiaali ei missään nimessä ollut kovin hyvä, mutta pääsy arvoturnaukseen oli todella lähellä. Syy tähän oli hyvin organisoitu puolustus. Hodgsonin joukkueissa pelaajat tietävät tarkalleen mitä heidän pitää missäkin tilanteessa tehdä. Tästä syystä Hodgson on Crystal Palacelle parempi vaihtoehto kuin Frank de Boer oli.


Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että jälkimmäinen olisi huono valmentaja. Enemmänkin se tarkoittaa sitä, että ympäristö, josta hän otti työnsä vastaan, ei ollut millään tavalla kykeneväinen tarvittavan rajuun pelifilosofiseen muutokseen, ainakaan annetussa ajassa.

Crystal Palace kohtasi kotonaan lauantaina Southamptonin ja Hodgsonin kädenjälki ei vielä kunnolla näkynyt tuossa ottelussa. Jää nähtäväksi, missä vaiheessa se riittää voittoon asti, sillä hyvän puolustuksen lisäksi joukkue tarvitsee myös maaleja. Christian Benteke on se yksittäinen pelaaja, jolta niitä erityisesti odotetaan. Kun joukkue puolustaa hyvin ja Benteke alkaa osua maalipuiden väliin, nousee Crystal Palace sarjataulukossa hyvin nopeasti vähintään keskikastiin.