Advertisement

Kompany näytää hyvää esimerkkiä siitä, että jalkapalloilijankin kannattaa opiskella

Manchester Cityn kapteeni Vincent Kompany näyttää hyvää esimerkkiä nuoremmille sen suhteen, että opiskelu ovat myös jalkapalloilijalle tärkeää. Belgialainen on uransa aikana kärsinyt hyvin paljon loukkaantumisista, jotka ovat saaneet pelaajan ajattelemaan elämää myös jalkapalloilijan uran jälkeen. Kompany valmistui juuri yrityshallinnon maisteriksi (MBA) Alliance Manchester Business Schoolista. Lopputyönsä hän teki luonnollisesti jalkapalloaiheisena perehtyen kotipelien tärkeyteen jalkapallossa.

Kaksinkertainen Valioliigavoittaja on matkalla kolmanteen mestaruuteen Valioliigassa. Nyt myös maisteriksi valmistunut pelaaja arvostaa koulutustaan korkeammalle, kuin mestaruuksiaan Valioliigassa.

”Tuntuu, että opintojen suorittaminen oli minulle kaikkein vaikein saavutukseni, sillä en ole luontaisesti akateemikko”, Kompany paljastaa BBC Newsin haastattelussa.

”Mitä pidemmälle opinnot etenivät, sitä vähemmän ymmärsin niistä. Lopulta päätin suoriutua opinnoistani, jotta ymmärtäisin paremmin mitä asianhoitajani milloinkin tarkoittavat.”

”Olen erittäin tyytyväinen itseeni, sillä olin todella kaukana mukavuusalueeltani.”

”Opiskelin myös sen takia, että ajattelin sen olevan jotain sellaista, josta äitini olisi minusta ylpeä. Hän kuoli 10 vuotta sitten ja halusi aina minun pärjäävän hyvin akateemisesti.”

”Neuvoni kaikille opintonsa lopettaneille on, että palatkaa suorittamaan opintonne loppuun.”

Kompany on erinomainen todiste siitä, että uskomalla itseensä ja tekemällä kovasti töitä, kuka tahansa voi saavuttaa unelmansa. Kompany kertoi nimittäin haastattelussa myös, ettei hän alkuun osannut kunnolla kirjoittaa tietokoneella, joten häneltä pyydetyn esseen tekeminen vaikutti täysin mahdottomalta idealta. Nyt hän on juuri valmistunut maisteri.