Advertisement

Kompany sivuun lauantain huippukamppailusta

Pohjevammat eivät jätä Manchester Cityn Vincent Kompanya rauhaan. Hänellä on pitkä historia pohje- ja muistakin vammoista ja parin viime kauden aikana mies on ollut useammin sivussa kuin kentällä. Tämän kauden alun Manchester Cityn kapteeninnauhaa kantava keskuspuolustaja on kuitenkin ollut pelikunnossa ja mies on pelannut kauden kolme ensimmäistä ottelua alusta loppuun asti. Kompany pelasi 90 minuuttia myös Belgian paidassa Gibraltaria vastaan, mutta loukkasi jälleen pohjettaan tuossa pelissä ja on Cityn manageri Pep Guardiolan mukaan todennäköisesti sivussa lauantain ottelusta Liverpoolia vastaan.

“Hän pelasi Belgian kanssa Gibraltarissa jossa he voittivat 9-0. Hänellä oli pieni ongelma pohkeensa kanssa ja luulen, ettei hän ole valittavissa huomiseen otteluun”, Guardiola sanoi Sky Sportsin mukaan.

Ei ole salaisuus, että Guardiola jahtasi siirtoikkunan loppupuolella vielä uutta topparia joukkueeseen. Hän teki myös tarjouksen ainakin West Bromwichin Jonny Evansista, mutta se tuli bumerangina takaisin. Guardiola uskoo, että joukkue pärjää nykyiselläkin kalustolla.

“Ikkuna on joka tapauksessa kiinni, Vincentin kanssa tai ilman. Me ajattelimme, että ehkä ostaisimme vielä yhden puolustajan. Mutta meillä on Eliaquim Mangala, meillä on Tosi Adarabioyo, joten meillä on muitakin vaihtoehtoja sille pelipaikalle.”

Guardiolan kommentit vaikuttavat siltä, että Kompanyn vaiva ei ole suuren suuri ja mies on vain lyhyen ajan sivussa. Kompanyn loukkaantumishistorialla varustetun pelaajan kanssa otetaan kuitenkin todennäköisesti hyvin varman päälle, etenkin pohjevamman kanssa.

Manchester City isännöi Liverpoolia viikonlopun ensimmäisessä Valioliigan ottelussa, joka alkaa lauantaina kello 14.30 Suomen aikaa.