Advertisement

Kompanyn ura jatkuu ensi kaudellakin

Manchester Cityn nykyjoukkueen pitkäikäisin edustaja on kapteeni, keskuspuolustaja Vincent Kompany. 33-vuotias belgialainen siirtyi Cityn riveihin saksalaisesta Hamburger SV:stä kesällä 2008. Se tarkoittaa, että Kompanyn yhdestoista kausi sinipaidoissa on kulkemassa kohti päätöstään.

Englannin kentillä on tapana, että kymmenen vuoden verran samaa seuraa edustaneelle pelaajalle järjestetään juhlaottelu. Myös Kompanylla on sellainen tiedossa ensi kesänä.

Kompanyn sopimus seuran kanssa on kuitenkin katkolla kesällä. Hänen peliaikansa on ollut viime vuosina vähenemään päin, ensin loukkaantumisten ja sitten John Stonesin ja Aymeric Laporten kaltaisten nuorien kalliiden hankintojen valtaaman alan myötä. Tällä kaudella tilillä on 13 esiintymistä Valioliigassa sekä kolme Mestarien liigassa.


Tästä huolimatta Kompany ei kuitenkaan ole vielä harkinnut mittavan uransa lopettamista.

“Kyllä vaan, tulen pelaamaan ensi kaudella”, Kompany toteaa Sky Sportsin mukaan. “Nyt ei ole kaiken muun spekuloinnin aika. Olen osa tätä perhettä nyt, joten hoidamme tämän tilanteen perheenä.”

Hyvät suhteet Kompanyn ja seuran välillä varmasti helpottavat sopimusneuvotteluita.

“Saatamme olla samaa tai eri mieltä, mutta se ei muuta suhteita minun ja seuran välillä”, hän jatkaa. “Mutta se ei ole prioriteetti nyt, ainoa takuu on että tulen jatkamaan pelaamista ja yritän voittaa lisää pokaaleja.”

Kompany kertoo, että nauttii korkean tason vastustajien kohtaamisesta jopa enemmän nyt uransa loppupuolella.

“Nautin Valioliigan ja Mestarien liigan tuomista haasteista ja nautin myös sen tason pelaajien kohtaamisesta”, hän kertoo. “Kun pääsee uransa loppusuoralle niistä nauttii kaksin verroin, ja niin minä teen tällä hetkellä.”