Advertisement

Koscielnyn mukaan neljän parhaan joukkoon nouseminen erittäin vaikeaa

Arsenalilla on juuri nyt menossa tuloksellisesti erittäin heikko vaihe kaudessa. Joukkue on kaikissa kilpailuissa hävinnyt kahdeksan viimeisistä kolmestatoista ottelustaan. Tällä hetkellä joukkue on neljän ottelun tappioputkessa. Kaksi häviöistä tuli Manchester Citylle yhteislukemin 6-0. Kenties vielä pahempia olivat kuitenkin tappiot huomattavasti pienemmän profiilin seuroille. Brighton voitti Arsenalin eilen 2-1 ja pieni ruotsalaisseura Östersunds FK kävi hakemassa Arsenalin kotistadionilta Emiratesilta vierasvoiton samoin lukemin. Arsenal toki meni otteluparista jatkoon, mutta kotitappio oli silti nöyryyttävä.

Tilanne on alkanut huolestuttaa myös Arsenalin pelaajia. Jack Wilshere ja Petr Cech pyysivät Twitterissä eilen seuran kannattajilta anteeksi suorituksiaan. Nyt keskuspuolustaja Laurent Koscielny on haastattelussa myöntänyt, että neljän parhaan joukkoon pääseminen näyttää todella haastavalta.

”Tulee olemaan hyvin vaikeaa päätyä neljän parhaan joukkoon. Meillä on menossa huono jakso emmekä ole saaneet haluamiamme tuloksia”, Koscielny sanoi Sky Sportsin mukaan. ”Menetimme itseluottamustamme hieman emmekä saaneet kentällä tarvitsemaamme itseluottamusta ajaaksemme itseämme parempiin suorituksiin pallollisena.”

Tällä hetkellä neljäntenä oleva Tottenham on Arsenalia jo 13 pistettä edellä. Mainittu neljän parhaan joukko ei ole pelkkä statussymboli. Valioliigan kolme parasta saavat paikan seuraavan kauden Mestarien liigan lohkovaiheessa ja neljäskin selviää karsintoihin. Arsenal voi kuitenkin päästä ensi kauden Mestarien liigaan myös voittamalla tänä keväänä Eurooppa-liigan. Seuraavaksi se kohtaa neljännesvälierissä täysin erilaisessa vireessä olevan italialaisen AC Milanin.

Tässä vaiheessa ei auta kuitenkaan alkaa liikaa murehtia tilannetta. Koscielny tietää, että laiva kääntyy vain kovalla työllä ja yhteispelillä.

”Meidän täytyy pysyä yhtenäisinä ja taistella yhdessä. Tulossa on tärkeä jakso meille. Tiedämme, että se on vaikeaa mutta nyt täytyy pitää pää alhaalla ja tehdä töitä joka päivä.”