Kotijoukkueet juhlivat Valioliigassa – Chelsea palasi voittojen tielle, mutta menetti luottopuolustajansa sairastuvalle

Valioliigan 14. ottelukierros pelattiin päätökseen maanantai-iltana, kun Burnley kohtasi Wolvesin ja Chelsea isännöi West Hamia.

Illan ensimmäisessä ottelussa surkeasti kautensa aloittanut Burnley kasvatti pisteputkensa jo neljään kaataen kotikentällään Wolvesin maalein 2-1.

Englantilaishyökkääjä Ashley Barnes puski avausjaksolla Burnleyn 1-0 -johtoon, ja heti toisen jakson alussa Chris Wood tuplasi isäntien johdon.

Wolves tuli ottelussa maalin päähän minuutti ennen täyttä aikaa Fabio Silvan osuttua rangaistuspotkusta, mutta tasoitukseen ei enää aika riittänyt.

Myöhäisillan Lontoon derbyssä Chelsea oli tyly isäntä jyräten West Hamin maalein 3-0.

Avausmaalia ei jouduttu kauaa odottamaan, sillä jo kymmenen minuutin pelin jälkeen Chelsean brassitoppari Thiago Silva puski joukkueensa johtoon.

West Ham roikkui ottelussa mukana aina viimeiselle vartille asti, kunnes Chelsea meni menojaan.

Valioliigassa kolmen ottelun tauon jälkeen avauskokoonpanoon noussut Tammy Abraham kiitti luottamuksesta ja täräytti kaksi maalia kahden minuutin sisään sinetöiden joukkueelleen täyden pistepotin.

3-0 -kotivoitollaan Chelsea katkaisi kahden ottelun tappioputkensa ja nousi sarjataulukossa viidenneksi. Voittoa varjosti kuitenkin Ben Chilwellin loukkaantuminen heti ottelun alussa.