Advertisement

Kouyate siirtyy Crystal Palacen keskikentälle

Senegalin maajoukkueen keskikenttäpelaaja Cheikhou Kouyate vaihtaa joukkuetta Lontoon sisällä, siirtyen West Ham Unitedista Crystal Palacen vahvuuteen. 28-vuotias Kouyate allekirjoitti Palacen kanssa neljän vuoden mittaisen sopimuksen. Crystal Palace tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

“Olen erittäin iloinen. Tämä on ollut pitkä päivä mutta nyt kaikki on hyvin ja olen hyvin innoissani että pääsen aloittamaan uusien joukkuetovereideni kanssa”, Kouyate kommentoi Palacen verkkosivuilla. “Tämä on oikea aika siirtyä koska tarvitsin uusia haasteita. Minulla on hyvät muistot West Hamista mutta halusin tulla tänne ja antaa kaikkeni koska pidän Crystal Palacen projektista.”

Kouyate kertoi maajoukkuetoverinsa, niin ikään Crystal Palacessa pelaavan Pape Souaren olleen iso vaikuttava tekijä hänen päätöksessään siirtyä seuraan. Myös keskustelut manageri Roy Hodgsonin kanssa auttoivat.

“Puhuin managerin kanssa ja tiedän että hän tulee olemaan hyvä manageri minulle”, Kouyate jatkoi. “Puhuin myös Pape Souaren kanssa ja hän sanoi että minun täytyy siirtyä tänne ja nyt olen täällä ja hyvin iloinen.”

Kouyate tuli vaihdosta kentälle Senegalin kahdessa ensimmäisessä lohkovaiheen ottelussa kesän MM-kisoissa, mutta oli avauskokoonpanossa ja kapteenina maan viimeisessä ottelussa Kolumbiaa vastaan. Yhteensä hän on pelannut Senegalin paidassa 42 maaottelua.

Tämän hankinnan myötä Palace on vahvistanut edustusjoukkuettaan kesällä vasta kahdella uudella pelaajalla maalivahti Vicente Guaitan siirryttyä aiemmin seuraan Getafesta. Schalkessa viimeksi pelannut nuori keskikenttäpelaaja Max Meyer on kuitenkin hyvin lähellä liittyä joukon jatkoksi jo lähiaikoina.