Kreikalta ihana lahja Suomelle – Huuhkajien EM-kisapaikka jo lähes kirkossa kuulutettu!

Kuva: TT, Petros Giannakouris

Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-kisapaikka alkaa olla jo lähes kirkossa kuulutettu.

Suomi voitti tiistaina Turun Veritas Stadionilla pelatussa kotiottelussaan Armenian maalein 3-0 ja kasvatti piste-eron Armeniaan sekä Bosnia-Hertsegovinaan viiteen pisteeseen.

Bosnia-Hertsegovina kohtasi myöhemmin tiistai-iltana Kreikan Ateenassa, ja jäi täysin isäntien jalkoihin.

Kreikan Vangelis Pavlidis laukoi isännät ansaittuun johtoon puolen tunnin pelin jälkeen, mutta Bosnia kampesi ottelussa vain viisi minuuttia myöhemmin tasoihin Amer Gojakin maalilla. Siihen kuitenkin loppui vierasjoukkueen ilonaiheet.

Toisella puoliajalla kentällä oli vain yksi joukkue, ja se oli Kreikka. Isännät hallitsivat kenttätapahtumia täysin koko toisen puoliajan ja Bosnia oli hätää kärsimässä. Rimat ja tolpat pelastivat vierailijat takaiskuilta aina 88. peliminuutille asti, jolloin Bosnia-puolustaja Adnan Kovacevic suti pelivälineen omaan maaliin. Se jäi samalla myös ottelun viimeiseksi maaliksi, joten Kreikka pesi hieman kasvojaan 2-1 -kotivoitolla. Puoliajan maalintekoyritykset merkattiin Kreikalle peräti 16-1, joka kuvastaa hyvin pelin kulkua.

Suomen ja Kreikan voitot tiistailta tiesi sitä, että Suomelle kisapaikan varmistuminen on enää kahden pisteen päässä. EM-kisapaikkaa voidaan päästä juhlimaan jo 15. marraskuuta, jolloin Suomi kohtaa Helsingin Telia 5G -Areenalla Liechtensteinin.