Kroatia eteni finaaliin Ranskan seuraksi

Englannilla oli käynnissä mieletön hype jalkapallon MM-kisoissa ja mediassa nähtiin paljon It’s coming home –tekstejä. Tällä tarkoitettiin MM-pokaalia, jonka palaamista jalkapallon emämaahan odotettiin Englannissa jälleen suuresti. Kroatialla oli kuitenkin oma sanansa sanottavana tähän.

Englanti sai otteluun unelma-alun, kun Kieran Trippier upotti kauniin vapaapotkun Kroatian verkkoon ohi Danijel Subasicin ottelun viidennellä minuutilla. Englanti pelasi muutenkin ensimmäisellä puoliajalla erittäin pirteästi ja teki todella paljon töitä. Puoliajalle mentiin Englannin 0-1 johdossa ja vielä tuolloin maan kannalta kaikki näytti hyvältä.

Toisella puoliajalla Englanti keskittyi Kroatian pelin kontrolloinnin yrittämiseen. Kroatia sai ottelun täysin hallintaansa tähtipelaajansa Luka Modricin johdolla. Se onnistui luomaan painetta Englannin maalille ja 68. minuutin kohdalla he saivat myös ensimmäisen onnistumisensa. Ivan Perisic pääsi tasoittamaan ottelun kirjaimellisesti Kyle Walkerin nenän edestä.

Varsinainen peliaika päättyi tasan 1-1 ja siirryttiin jatko-otteluun. Jatko-ottelun toista puoliaikaa oli pelattu neljä minuuttia, kun Mario Mandzukic iski Kroatialle 2-1 johdon. Englanti ei pystynyt tästä takaiskusta enää toipumaan ja tehtävää ei helpottanut Trippierin loukkaantuminen, joka jätti Englannin pelaamaan miehen vajaalla.

Kroatia voitti ottelun 2-1 ja eteni ansaitusti loppuotteluun. Etenkin toisesta puoliajasta eteenpäin joukkue esitti todella laadukasta jalkapalloa.