Advertisement

Kultainen pallo Sadio Manelle? – “Kaikki tämä lisättynä siihen, mitä hän on voittanut tänä vuonna..”

Kuva: TT, Thibault Camus

Brasilian jalkapallomaajoukkueen ja PSG:n luottotoppari Thiago Silva puoltaa Liverpoolin tähtihyökkääjä Sadio Manen Kultaisen Pallon voittoa tältä vuodelta.

27-vuotias Mane oli viime kaudella huippuvireessä, kun Liverpool juhli kauden päätteeksi Mestarien liigan voittoa. Senegalilainen teki kauden aikana yhteensä 26 maalia, joista 22 syntyi Valioliigassa. Kyseisellä maalimäärällä hän jakoi Valioliigan maalikuninkuuden seuratoveri Mohamed Salahin sekä Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyangin kanssa.


Tällä kaudella vahva vire on saanut jatkoa. Mane on tehnyt kymmenessä ottelussa jo kuusi maalia ja ollut yksi Liverpoolin alkukauden parhaista, ellei jopa paras pelaaja.

Manella oli myös keskeinen rooli kesällä pelatussa Afrikan mestaruusturnauksessa, jossa Senegal sijoittui toiseksi hävittyään finaalissa Algerialle.

PSG-kippari Silvan mielestä Mane ansaitsee yksilöllisen kunnianosoituksen mahtavasta kaudestaan.

“Sadio Mane on maailmanluokan pelaaja”, Silva sanoi Expressin mukaan.

“Hän on lähes täydellinen pelaaja. Hän liikkuu erittäin nopeasti, hallitsee palloa hyvin ja on erittäin älykäs liikkeissään.

“Kun kaikki tämä lisätään siihen, mitä hän on voittanut tänä vuonna, mielestäni hän ansaitsee olla keskusteluissa Kultaisen pallon voittajaksi.”

Maailman parhaan pelaajan palkinnon, eli Kultaisen pallon voittaja selviää 2. joulukuuta.