Advertisement

Kun mikään ei riitä – Manchester City hankkimassa Barcelona-tähden

Valioliigaa ylivoimaisesti johtava Manchester City on jälleen ostamassa uuden pelaajan, kirjoittaa ranskalaislehti L’Equipe. Lehden mukaan Pep Guardiolan kiikarissa olisi FC Barcelonan puolustaja Samuel Umtiti.

L’Equipen mukaan loistavaa kautta kataloonialaisseurassa pelaava ranskalaistoppari olisi jo tavannut Manchester Cityn edustajia, jotka ovat kertoneet Umtitille joukkueen suurista suunnitelmista hänen varalleen.

Umtitilla on käynnissä toinen kausi Barcelonassa jonne hän siirtyi ranskalaisseura Lyonista kesällä 2016 25 miljoonan euron siirtokorvauksella. Umtiti on noussut Barcelonassa yhdeksi Maailman parhaimmaksi toppariksi, joten hänen 60 miljoonan euron ulosostohinta on nykyisillä markkinahinnoilla täysin naurettava etenkin, kun Liverpool maksoi viime viikolla älyttömät 75 miljoonaa Soton-puolustaja Virgil Van Dijkista.


Jos asiaa katsoo monelta eri kantilta voisi Umtitin siirtohalukkuutta puoltaa käytännössä vain raha. Puolustaja voisi tällä kaudella voittaa Barcelonassa myös Mestarien liigan sekä Espanjan La Liigan, joita puolustaja ei vielä urallaan ole voittanut. Nuo varmasti motivoivat Umtitia jäämään Kataloniaan ja ranskalainen onkin sanonut lehden mukaan haluavansa Man Cityltä aikaa siirtopäätökseen.

Mahdollinen siirto Barcelonasta Manchesteriin tapahtuisikin mitä todennäköisimmin vasta kesällä. Tällä hetkellä Umtiti kärsii lihasvammasta, jonka vuoksi hän on ollut sivussa pelikentiltä joulukuun alusta alkaen.