Advertisement

Kuukauden pelaaja -äänestyksen ehdokkaat julki

Kuva: TT, Javier Garcia

Marraskuun kuukauden pelaaja -äänestyksen ehdokkaat on julkistettu. Tottenham ja Leicester ovat vahvasti edustettuna. Seuraavassa kaikki ehdokkaat ja perustelut heidän valinnalleen ehdokkaiksi.

Jamie Vardy ja Caglar Söyüncü, Leicester City

Leicesterin marraskuu oli kaunista katseltavaa. 3 voittoa 3 ottelua ja voittojen takuumiehinä toimivat puolustuspään osalta Caglar Söyüncü sekä hyökkäyspään osalta Jamie Vardy. Lokakuun kuukauden pelaajaksi valittu Vardy on jälleen kerran ainutlaatuisessa vireessä, kun hänen maaliputkensa on venynyt jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Vardyn tehot marraskuun peleistä olivat 3+2. Söyüncü taasen toimi puolustuspään tukipilarina, Leicesterin pitäessä nollan jokaisessa marraskuun ottelussa. Turkkilainen toimitti myös voittomaalin Crystal Palacen verkkoon kuukauden ensimmäisessä pelissä ja Man Cityn on huhuttu haluavan nuorukaisen riveihinsä tammikuun siirtoikkunassa.


Heung-min Son ja Dele Alli, Tottenham Hotspur

Tottenhamin tulokset marraskuun osalta eivät olleet parhaita mahdollisia, mutta yksittäisiä onnistujia on löytynyt joukkueen riveistä. Jose Mourinhon ottaessa ohjat liljanvalkoisten peräsimestä, on Dele Alli nostanut tasoaan keskikentällä ja marraskuun aikana syntyikin tehot 3+1. Heung-min Son oli myöskin Tottenhamin valonpilkahduksia marraskuun aikana täräyttäen kaksi maalia ja antaen neljä maalisyöttöä.

Sadio Mane, Liverpool

Senegalin lahja Valioliigalle oli marraskuun osalta joukkueensa parhaimmistoa. Kolme maalia ja yhden maalisyötön antanut Mane oli joukkueensa vaarallisimpia hyökkäyspäässä ja parhaiten muistetaan Aston Villa -ottelussa syntynyt viime hetkien voittomaali kulmapotkun jälkitilanteesta. Muutenkin Mane on ollut alati vaarallinen vastustajan boksin läheisyydessä.

Raul Jimenez, Wolverhampton Wanderers

Wolvesin alkukauden taaperrus on tullut päätökseensä ja marraskuun aikana tulosta on saatu taululle myös Valioliigassa. Tulosten takuumiehenä toiminut Jimenez viimeisteli oranssipaidoille lokakuun aikana kolme maalia, joista kaksi päätyi otteluiden voittomaaleiksi. Kokonaisvaltainen meksikolainen on tehnyt tärkeää työtä Wolvesin hyökkäyspäässä voittojen varmistamiseksi.

Lys Mousset, Sheffield United

Sarjanousija Sheffieldin ennätyshankinta Lys Mousset on päässyt vauhtiin Bladesin etulinjoilla. Marraskuun aikana nuori ranskalainen on osoittanut olevansa rahojen arvoinen paukuttaessaan yhden maalin ja tarjoillessa kolme maaliin johtanutta syöttöä. Yllätykselliset ratkaisut ja ahnas toiminta maalin edustalla ovat nostaneet Moussetin Sheffield-kannattajien suursuosikiksi.

Pääset myös itse vaikuttamaan äänestyksen tulokseen tästä.