Advertisement

Kuukauden pelaaja -ehdokkaat julkaistiin – Everton ja Leicester vahvasti edustettuina

Valioliigakausi on jälleen laitettu liikkeelle ja kuukauden vaihtuminen tietää sitä, että on aika valita sarjan syynkuun kuukauden pelaaja. Väkevästi kautensa aloittaneet Everton ja Leicester ovat komeasti edustettuina listalla. Seuraavassa kuukauden pelaaja -ehdokkaat!

Patrick Bamford, Leeds

Nousijajoukkue Leeds on lyönyt kaikki ällikällä ensimmäisten ottelukierrosten aikana ja viihdyttävän joukkueen maalintekovastuu on ollut hyökkääjä Patrick Bamfordilla. Bamfordista tulikin vasta kolmas pelaaja, joka on osunut kolmen ensimmäisen ottelukierroksen aikana Valioliigassa nousijajoukkueen riveissä. Kaksi edellistä ovat Michael Ricketts kaudella 2001/02 Boltonissa sekä Teemu Pukki viime kaudella Norwichissa.

Dominic Calvert-Lewin, Everton

Everton on aloittanut kautensa yhtä hyvin viimeksi kaudella 1993/94 ja Calvert-Lewin on ollut avainroolissa. Ehkäpä Valioliigan tämä hetken kuumin hyökkääjä osui kolmeen ensimmäiseen otteluun viisi kertaa, joka sisälsi pelaajan ensimmäisen Valioliigahattutempun 5-2 voitossa West Bromwichista.

Harry Kane, Tottenham

Tottenham-hyökkääjä kunnostautui syyskuussa syöttäjän roolissa ja tehoili kolmeen otteluun tehot 1+5. Neljä syötöistä tuli 2-5 voitossa Southamptonin vieraana, kun Kane alusti jokaisen Heung-min Sonin neljästä maalista. Hän viimeisteli vielä Tottenhamin viidennen itse.

Timothy Castagne, Leicester

Belgialaislaitapuolustaja aloitti uransa Valioliigassa upeasti viimeistelemällä maalin ja pitämällä nollapelin sarja-avauksessa West Bromwichia vastaan. Castagne myöskin saalisti syöttöpisteet Leicesterin voitoissa Burnleysta ja Man Citystä.

Tariq Lamptey, Brighton

Nuori 20-vuotias laitapelaaja on esiintynyt vakuuttavasti Brightonin oikealla laidalla alkukaudesta. Tuulennopea Lamptey alusti maalin Chelseaa vastaan sekä hankki kaksi Neal Maupayn viimeistelemää rangaistuspotkua Newcastlea ja Man Unitedia vastaan.

Sadio Mane, Liverpool

Liverpool on aloittanut kautensa mahtavasti pelkillä voitoilla. Senegalilaislaituri onkin tuttuun tapaan ollut hallitsevan mestarin parhaimmistoa iskemällä kolme maalia kolmessa ottelussa. Mane upotti Chelsean kahdella maalillaan ja tasoitti ottelun 3-1-voitossa Arsenalista.

James Rodriguez, Everton

Ancelottin nimekkäimpänä hankintana Goodison Parkille tullut kolumbialainen on ollut Evertonin pelin sielu alkukaudesta. Pelin luovana moottorina toiminut Rodriguez laittoi nimensä myös tulostaululla maalin ja maalisyötön muodossa toisella ottelukierroksella West Bronwichia vastaan.

Jamie Vardy, Leicester

Viime kauden kultaisen kengän -voittaja on jatkanut siitä, mihin edelliskaudella jäi. Vardy paukutti kolmeen peliin viisi osumaa. Huomionarvoista on se, että neljä hyökkääjän maaleista on syntynyt rangaistuspotkusta.